Jak oživit autodráhu ITES
Moderátor: hydrostar
Re: Jak oživit autodráhu ITES
To je celkem cajk. Zapneš a jdeš pryč. Cca to vyjde, že když v průměru budeš tisknout půl dne (tiskl jsem po práci a ty největší soubory přes noc), tak za 14 dní máš hotovo. Záleží, na čem to budete tisknout. Taková mini je celkem pomalá... Vůbec bych se teho nebál.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...
vyslicovat nějakou rozumnou sadu na tiskovou plochu Prusa XL, tak se ten čas zkrátí a bude to i vícebarevné 
Vždy mně vadilo, že když jsem měl krátké mantinely, tak dva mantinely vedle sebe moc neseděly.
Tak teprve teď mě napadlo vyrobit sponu.
Kdo by měl zájem, tak si může stáhnout model zde:
https://www.printables.com/model/1117268-spona-svodidla
Tak teprve teď mě napadlo vyrobit sponu.
Kdo by měl zájem, tak si může stáhnout model zde:
https://www.printables.com/model/1117268-spona-svodidla
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Krajnice mám vytisknuté a teď budu skládat a skládat a skládat
. Vypadá to dobře. Děkuji za pomoc.
. Vypadá to dobře. Děkuji za pomoc.Re: Jak oživit autodráhu ITES
Tak bych potom prosil zpětnou vazbu. Jaký máte povrch, jestli hladký nebo vroubkovaný dle podložky... A hlavně jestli se to nedá ještě nějak vylepšit...
Díly jsem netiskl osobně, ale kamarád kamaráda. Některé díry musel prevrtávat. Nevím které a proč nastala chyba, zjistim. Díly pasují pěkně na sebe.Povrch máme podle desky lehce zdrsněný, nabídl nám ve vzorcích standartní povrch a lehce zdrsněný. Zvolili jsme lehce zdrsněný. Protože dráhu vždy skládáme tak nám tam chybí výřez na sponky. Krajnice se nedá zaháknout. Vždycky sešroubuji tři díly k sobě a je pokrytá celá zatáčka.
Vracím se k těm otvorům, co jsi převrtával. To je bohužel trochu "vada" 3D tisku, kdy jsou otvory vždy menší, jako jsou na výkrese.
Je to tím, že se filament teplotou rozteče. Jedno řešení je provést kontrolní tisk a potom přidat na výkrese desetiny navíc, nebo druhá varianta, mít sadu vrtáků, a výstružníků
a každý otvor takto upravit. Při tisku otvoru tryska kolem něj vykrouží plnou plochu, takže v otvoru drží závity a i převrtání nesníží pevnost.
Je to tím, že se filament teplotou rozteče. Jedno řešení je provést kontrolní tisk a potom přidat na výkrese desetiny navíc, nebo druhá varianta, mít sadu vrtáků, a výstružníků
a každý otvor takto upravit. Při tisku otvoru tryska kolem něj vykrouží plnou plochu, takže v otvoru drží závity a i převrtání nesníží pevnost.
Musím trochu oponovat. Ani jeden z dílů obrubníů, co jsem tiskl, tak jsem se nesetkal, že by otvory byly nefunkčně menší. Spíš naopak byly moc volné a a bylo třeba kolíky navíc lepit.
Co se těch spon týče, tak ty jsem opomněl. Sám je nepoužívám. Tady by se ale stejně muselo použít čtvercových spojek. V tom případě by se dal model upravit. Snad. Podívám se zítra, jak velká je třeba drážka. Snad to vyjde tak, aby byl rám celistvý.
Mimochodem, ten povrch vypadá suprově. Sám to mám hladké...
Co se těch spon týče, tak ty jsem opomněl. Sám je nepoužívám. Tady by se ale stejně muselo použít čtvercových spojek. V tom případě by se dal model upravit. Snad. Podívám se zítra, jak velká je třeba drážka. Snad to vyjde tak, aby byl rám celistvý.
Mimochodem, ten povrch vypadá suprově. Sám to mám hladké...