Jak si hrají modeláři v předvánočním čase

aneb co všechno může jezdit na autodráze

Moderátor: hydrostar

Odpovědět
Zpráva
Autor
model

Jak si hrají modeláři v předvánočním čase

#1 Příspěvek od model » 16 pro 2024, 22:55

Zkusil jsem další variantu pro podporu stavby na podvozku Ites "Lego". Musel jsem využít kola a převody , které mi poslal Honza a tak jsem si vytiskl moji
trochu upravenou variantu podvozku a k ní karoserii jako základní ponton, na který se mohou stavět již klasické kostky. Aby to mělo proporce, je karoserie široká 65 mm a šířka přes kola 60 mm.
Podvozek i karoserie je tištěna z filamentu ASA 275. Karoserii jsem tiskl rozloženou - horní deska a bočnice, vše je slepeno sekundovým lepidlem.
Karoserie je v surovém stavu, jen jsem zabrousil hrany. Až se karoserie nastříká a polepí obtisky, bude to docela hezký model na dráhu.
A hlavně se může neustále měnit a upravovat horní část.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

HonzaS

Re: Jak si hrají modeláři v předvánočním čase

#2 Příspěvek od HonzaS » 17 pro 2024, 10:24

S ASA je to docela výrazná změna k lepšímu, přece jen ta chybějící opracovatelnost u PLA hraje podstatnou roli při finálním designu karosérie. Pro děti ideální - zničit se to prakticky nedá, celé auto je za pár korun a navíc snadno opravitelné.

model

#3 Příspěvek od model » 20 pro 2024, 18:09

Chtěl jsem si na podvozek postavit z Lega formule, které se budou v roce 2025 prodávat. Jenže ty ze série City jsou opravdu moc malé a ty ze série Speed champion zase moc velké, spíše hodně
propracované, takže těžké a hlavně cena kolem 600 Kč je spíše pro umístění do vitríny.
A protože má Lego v nabídce velkou formuli Williams, tak jsem si řekl, když oni, tak já také.
Chtěl jsem navrhnout opět kombinaci tisku a stavby z kostek, ale vzhledem k velikosti jsem celou formuli vytiskl, podvozek je pochopitelně s čudlíky, jen jsem si ho trochu upravil, abych chytil tvary
formu Williams. Ještě budu tisknout zadní křídlo. Motorek je tam dost nafofrovaný, tak tisknu další variantu s mírným zvýšením bočnic a uvidím, jestli se nezmění poměry šířky a výšky.

model

#4 Příspěvek od model » 21 pro 2024, 14:00

Hotovo, krásná kola od Honzy a pilot z Lega a je tu parádní formule. Teď ještě barevný nástřik, obtisky a na dráhu...

model

#5 Příspěvek od model » 21 pro 2024, 22:31

Trochu jsem upravil kokpit, zkrátil jsem ho a vepředu jsem ho vymodeloval do špice, jako u předlohy.
není to pochopitelně moc maketové, ale vypadá to daleko líp.

model

#6 Příspěvek od model » 23 pro 2024, 20:54

Tak jsem olepoval páskou Tamyia a snad to není tak špatné, jako tříbarevné kotě.
Hledal jsem obtisky, tak ještě CANON, LABATT'S, RENAULT a bude to všechno.

model

#7 Příspěvek od model » 26 pro 2024, 15:33

Když jsem tak rozmýšlel po těch vánočních svátcích jak si budu hrát dále, tak jsem si otevřel Pinterest a zadal F1 rok 1995.
No a mám zatím čtyři barevné varianty formulí, které si můžu postavit a pátou mám již hotovu, zatím základní nastřik v tmavě modré barvě
a to Sauber Ford C 14 také z roku 1995.

model

#8 Příspěvek od model » 26 pro 2024, 15:34

A tady jsou ty čtyři další formule.

model

#9 Příspěvek od model » 03 led 2025, 12:12

Abych se vrátil k původní karoserii, formule mají své vlákno.
Vytiskl jsem si přední disky, nejsou tak dokonalé jako zadní kola, ale to nevadí.
Potom jsem to nastříkal primerem a červeným lakem, osadil kostky ze stavebnic a nalepil něco obtisků, které mám.
No a na světě je docela slušně vypadající okruhový speciál.

Odpovědět