Hot rods a časopis ABC
Hot rods a časopis ABC
Včera skončil u nás ve Zlíně Filmový festival, který opravdu zraje a já využil návštěvy šéfredaktora ABC pana Ležáka, a ukázal jsem mu
co jsem postavil na Lego podvozek, o kterém byl vloni v časopise ABC článek.
Líbilo se mu to a tak jsem mu navrhl, že mu poskytnu tiskové soubory, které umístí na internetové stránce časopisu ABC a zájemci si je mohou stáhnout.
Kdo má podvozek doma, použije ho, jiný si ho může koupit, třetí si karoserii postaví na svém podvozku.
Použil jsem tento typ karoserií, protože jsou atraktivní, děti mají doma autíčka hot wheels, nemusí se řešit licence a hlavně jsem je navrhoval co nejjednodušší,
aby byl i 3D tisk relativně rychlý a ekonomický.
To červené je speciál z Pinterestu, oranžové a zelené auto jsem si vymyslel, ale hlavně jsem vše unifikoval, aby se daly díly zaměnit.
Je to vidět na kabině, kde ta vyšší dovolí posadit figurku z Lega.
Výhodou je, že se dají k předním kolům použít blatníky ze stavebnic, dozadu dát červené koncové svítilny a tak si ho vylepšit.
A to nemluvím o barevné úpravě.
co jsem postavil na Lego podvozek, o kterém byl vloni v časopise ABC článek.
Líbilo se mu to a tak jsem mu navrhl, že mu poskytnu tiskové soubory, které umístí na internetové stránce časopisu ABC a zájemci si je mohou stáhnout.
Kdo má podvozek doma, použije ho, jiný si ho může koupit, třetí si karoserii postaví na svém podvozku.
Použil jsem tento typ karoserií, protože jsou atraktivní, děti mají doma autíčka hot wheels, nemusí se řešit licence a hlavně jsem je navrhoval co nejjednodušší,
aby byl i 3D tisk relativně rychlý a ekonomický.
To červené je speciál z Pinterestu, oranžové a zelené auto jsem si vymyslel, ale hlavně jsem vše unifikoval, aby se daly díly zaměnit.
Je to vidět na kabině, kde ta vyšší dovolí posadit figurku z Lega.
Výhodou je, že se dají k předním kolům použít blatníky ze stavebnic, dozadu dát červené koncové svítilny a tak si ho vylepšit.
A to nemluvím o barevné úpravě.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Hot rods a časopis ABC
Toho červeného ďábla jsem polepil obtisky, které mám od Honzy, takže má na bocích 4 kruhy Audi a na střeše logo Takefuji.
Abych získl lepší inspiraci a hlavně postavil čistý hot rods, šel se přehrabovat v bedně s hotwheelsy v Dráčiku, až jsem našel Mac Steelse, kterého jsem již několikrát
chtěl koupit. Karoserii jsem trochu upravil kvůli tisku, ale i tak to vypadá divočeji, jako ty předchozí modely.
Na obrázcích je karoserie, motor a ventilátor do chladiče.
Abych získl lepší inspiraci a hlavně postavil čistý hot rods, šel se přehrabovat v bedně s hotwheelsy v Dráčiku, až jsem našel Mac Steelse, kterého jsem již několikrát
chtěl koupit. Karoserii jsem trochu upravil kvůli tisku, ale i tak to vypadá divočeji, jako ty předchozí modely.
Na obrázcích je karoserie, motor a ventilátor do chladiče.
Tak jsem to dal nějak dohromady, toto je prototyp, druhá karoserie má lépe zpracovanou záď a tam si nechám od grafiky vytisknout obtisky,
jako jsou u originálu.
Snad to čtenáři časopisu ABC ocení, jinak bych chtěl tyto tiskové soubory dát po dohodě s majitelem na stránky Ites racing, ať slouží k modelářské práci.
jako jsou u originálu.
Snad to čtenáři časopisu ABC ocení, jinak bych chtěl tyto tiskové soubory dát po dohodě s majitelem na stránky Ites racing, ať slouží k modelářské práci.
Teď ještě vyzkoušet ikonu hot rods - Chevy pickup 3100 z roku 1951.
plánek jsem si stáhnul, upravil do rozvoru 80 mm a začnu modelovat.
Držte palce...
plánek jsem si stáhnul, upravil do rozvoru 80 mm a začnu modelovat.
Držte palce...
Asi budu muset přejít na jiný program, protože křivky jsou pro něj španělská vesnice.
Ale nevadí, je to trochu podobné, když se to nabarví, třeba napatinuje na orezlou vykopávku, dobré.
Zkusím tisk, dávám tomu tak 4 - 5 hodin.
Ale nevadí, je to trochu podobné, když se to nabarví, třeba napatinuje na orezlou vykopávku, dobré.
Zkusím tisk, dávám tomu tak 4 - 5 hodin.
Tak to teda držím palce..... Paráda
No, tisk proběhl, ale musím sebekriticky uznat, že se mi moc nepovedla přední část kapoty.
Vypadá to spíše jako dodávka Garant z NDR.
Ještě jsem odbrousil světlomety, protože musí být v rohu blatníků, ty by měly být mírně prohnuté, ale to
program odmítá. Protože chci povrchovou úpravu jako rezavou, zamaštěnou, tak se ztratí i ty ne moc hezké plochy.
Ale abych se nestyděl, karoserie je upravena a zítra budu tisknout karoserii číslo 2. Toto bude zkušební prototyp, ale musím uznat,
že vypadá velmi mile.
Ještě k podvozku, ten jsem si vytiskl ale hlavně rozměrově upravil, aby lépe sednul k této karoserii.
Vypadá to spíše jako dodávka Garant z NDR.
Ještě jsem odbrousil světlomety, protože musí být v rohu blatníků, ty by měly být mírně prohnuté, ale to
program odmítá. Protože chci povrchovou úpravu jako rezavou, zamaštěnou, tak se ztratí i ty ne moc hezké plochy.
Ale abych se nestyděl, karoserie je upravena a zítra budu tisknout karoserii číslo 2. Toto bude zkušební prototyp, ale musím uznat,
že vypadá velmi mile.
Ještě k podvozku, ten jsem si vytiskl ale hlavně rozměrově upravil, aby lépe sednul k této karoserii.
Druhý pokus, snad výrazně lepší, povrchová úprava radost sama ...
Tu patinu jsem trochu přehnal, tak jsem opatrně přestříknul karoserii modrým lakem, disky červené s chromovými poklicemi a abych
k tomu přidal příběh, nakreslil a vytiskl jsem si dva kanystry a hned to vypadá líp...
k tomu přidal příběh, nakreslil a vytiskl jsem si dva kanystry a hned to vypadá líp...
No, jsou věci, které prostě nedávám. A jak někdo dokáže vytvořit dokonale reálný model, patří mezi ně... Hot rody nebo jak se to píše nemusím, ale ta dodávka je prostě super.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...