Zkusil jsem přestavbu klasických sportovních vozů Sluban Car club na Ites podvozek 010 a s vytištěním doplňkových dílů
jsem postavil docela hezké závodní modely. Chtěl jsem si zkusit něco trochu jiné, požádal jsem prodejce
stavebnic Sluban o zaslání třínápravové odtahovky a zkusil jsem co se s tím dá dělat.
Tady jsem nepoužil tovární výrobek, ale vytiskl jsem si upravenou verzi, kde se upravil rozvor na 64 mm a prodloužila zadní část
aby tam vlezly nápravy s rozvorem 32 mm.
Když jsem stavebnici otevřel, zjistil jsem, že je karoserie široká na 4 čepy , to je 32 mm. Tím se mi celý ponton zvednul, což je na jednu stranu
nepříjemné v zatáčkách, ale zase jsem nechtěl používat další kostky, tak jsem šířku karoserie zachoval a blatníky a kola jsem rozšířil.
Zadní osa běhá ve svislé drážce, takže nevadí při záběru hnané osy. Držák této třetím osy jsem si také vytiskl.
Odtahový vůz stavebnice Sluban na podvozku Ites 010
Odtahový vůz stavebnice Sluban na podvozku Ites 010
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Odtahový vůz stavebnice Sluban na podvozku Ites 010
No tak tady to chce tu šířku auta zvětšit na šest výstupků. To fakt vypadá divně...
Ale jak říkám, není nutné kupovat stavebnici. Vlastní fantazii se u těchto podvozků meze nekladou a děti mívají zpravidla hromadu kostek z iks sestav, které už nikdy znovu podle návodu nesloží... A když k tomu přidáš ten tvůj tištěný kryt motoru, tak se zástavbová plocha značně zvýší. Nevýhodou pak je jen vysoké těžiště a nutnost opatrnosti v zatáčkách, což se dětem těžko vysvětluje...
Ale jak říkám, není nutné kupovat stavebnici. Vlastní fantazii se u těchto podvozků meze nekladou a děti mívají zpravidla hromadu kostek z iks sestav, které už nikdy znovu podle návodu nesloží... A když k tomu přidáš ten tvůj tištěný kryt motoru, tak se zástavbová plocha značně zvýší. Nevýhodou pak je jen vysoké těžiště a nutnost opatrnosti v zatáčkách, což se dětem těžko vysvětluje...
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...
Re: Odtahový vůz stavebnice Sluban na podvozku Ites 010
Máš zcela pravdu, stavět se dá opravdu z čehokoliv, pochopitelně lepší výsledek je s použitím sportovního zasklení kabiny.
V Odrách je e-shop s bazarem kostiček, kde je celá řada speciálních kostek pro auta. Ceny jsou korunové. I na Aliexpessu jsou
modely aut za cca 2 - 3 eura, proč píší Sluban je to, že jsem se setkal s obchodním zástupcem této firmy a když jsem viděl katalog a hlavně
ceny, myslím si, že to je také jedna z možností využit některé modely a postavit si je na podvozek. Tato odtahovka je pochopitelně extrém,
co se týká počtu náprav, výšky stavby, ale mám osazeno 8 magnetů, takže se to dá vyladit.
Spíše se těším, že si někdo nakreslí svůj projekt a osadí na podvozek.
V Odrách je e-shop s bazarem kostiček, kde je celá řada speciálních kostek pro auta. Ceny jsou korunové. I na Aliexpessu jsou
modely aut za cca 2 - 3 eura, proč píší Sluban je to, že jsem se setkal s obchodním zástupcem této firmy a když jsem viděl katalog a hlavně
ceny, myslím si, že to je také jedna z možností využit některé modely a postavit si je na podvozek. Tato odtahovka je pochopitelně extrém,
co se týká počtu náprav, výšky stavby, ale mám osazeno 8 magnetů, takže se to dá vyladit.
Spíše se těším, že si někdo nakreslí svůj projekt a osadí na podvozek.