Hot rods a časopis ABC

aneb co všechno může jezdit na autodráze
Zpráva
Autor
model

Re: Hot rods a časopis ABC

#11 Příspěvek od model » 26 čer 2024, 12:58

Já jsem také tuto kategorii aut moc nemusel. Je fakt, že v Americe jsou tím posedlí a některé výtvory jsou
opravdu neskutečné.
Tak jsem si opět sednul za počítač a tentokrát s obrázkem jako předlohou ze série Hotwheels jsem si nakreslil tento poslední model.
Měl jsem od pana Vinaře zbytky obtisků na Shadow, tak jsem to pojednal drsně v černé barvě a polepy co zbyly.
Karoserie sedí opět na podvozku Ites "Lego". Disky jsem si tiskl, zadní pneu Slot.it od Honzy, přední Ites se vzorkem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

model

#12 Příspěvek od model » 15 črc 2024, 21:28

Ještě poslední příspěvek, hot rods nejsou jen přestavěná stará auta, ale také různé bizardní úpravy všech samohybů. Na to jsou kadeti designeři od Hot wheels a když se prohrabáváte bednou s jejich auty, trkne Vás do oka docela zajímavý model. Ideální v Dráčiku, za 49 Kč máte vzor, podle kterého si můžete nakreslit a vytisknout model na dráhu.
Posílám můj poslední projekt, který jsem pochopitelně mírně upravil proti originálu, ale vypadá stejně drsně. Je opět postaven na Lego podvozku, který je pochopitelně tvarově modifikován.

hydrostar
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od hydrostar » 17 črc 2024, 13:50

Ale to už je upravený i podvozek, že. Nebo je tam nějaká mezideska? Tím myslím ty modré a zelené spoilery.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

model

#14 Příspěvek od model » 17 črc 2024, 17:06

Máš pravdu, podvozky si tisknu a tento jsem si upravil i kvůli průměru zadních kol.
Spíše hledám podklady pro atraktivní model použiji původní Ites "Lego" podvozek a jen si ho upravím.
K tomu si nakreslím zbývající doplňky, jako je zadní křídlo, motor, nasávací komín a protože je tam pořád modul 8 x 8 mm,
dobře se to kreslí. Držáky zadní a přední osy je také jakási kostka, jen si upravuji výšku otvoru podle průměru kol.
Upevňují se pomocí dvou šroubků M2. Pokud se upraví u zadní osy otvor pro ložisko, je to plně funkční model.

model

#15 Příspěvek od model » 22 črc 2024, 20:28

A jedeme dál, další předlohou bylo autíčko s Lego čudlíky a obrovským motorem se 4 turby. No klasický Hotwheels...
Tak jsem si ho nakreslil, vytiskl a protože mi došla červená barva ve speji, kterou jsem chtěl stříknout podvozek, jako u originálu,
použil jsem oranžovou a k ní z Lidlu lak s designem kamene. Podvozek je opět upravený podle předlohy Ites podvozku. Zadní pneu jsou z doutníků,
přední úzké, vše Ites. Disky jsem si tiskl. Je to bez motorku a převodu, zkušební verze.

model

#16 Příspěvek od model » 26 črc 2024, 11:47

Tak a poslední příspěvek v tomto vlákně. Vytiskl jsem si zadní křídlo s upevňovací plochou a mohu si upravit
auto na čtyři způsoby. To bych právě chtěl ukázat dětem, že se dá navrhovat a tisknout věci, které jsou univerzální a zvyšují
nápaditost v tvorbě.

model

#17 Příspěvek od model » 27 črc 2024, 19:58

Díky Honzovi Švecovi za obtisky a hned to vypadá líp ...

HonzaS

#18 Příspěvek od HonzaS » 29 črc 2024, 10:46

Obtisky velkou roli nehrají, výsledek je jen a jen o tvé invenci a nakreslení. Škoda, že to nakonec končí jen tady na fóru...

model

#19 Příspěvek od model » 31 črc 2024, 11:12

ještě jsem k obtiskům přidal upravený podvozek s předním křídlem a nezbytnou lebkou s hnáty na kapotě...

Odpovědět