Komercni zavody auticek

Moderátor: hydrostar

Odpovědět
Zpráva
Autor
stembas

Re: Komercni zavody auticek

#11 Příspěvek od stembas » 30 led 2022, 15:25

JirkoB dekuji !!
Pravidla a kategorie je v teto situaci STEJNE !! "vykopu toho psa". :lol: Takze to jsou prvni co jsem se dozvedel "ze to nezdi" ?? :( Nevim kolik jich je v Polance ? to by si nekoupili auticka i k vuli 6-7 zavodum ?? :o Ale vim kolik lidi to neodmitlo a byla by s nimi domluva. Nebudu uvadet jmena ani kluby jen uvedu pocet lidi jedna parta 4lidi, druha parta 4 lidi, dalsi 2lide, Stembas, to je prozatim 11 lidi + "Brnaci" !! A jeste nebyli osloveni vsichni, oslovil jsem jen ty ve kterych je duvera !! Bohuzel ted po tom co se deje uz nemohu ty lidi zarucit ?? ;)
Nejhorsi je "nevyzadana pomoc" ale tolik vseho okolo,co jsem zistil ja nikdo nesezene ?? a to diky tomu ze mam zajem o zavody a v Tlumacove jsem u toho byl. Samochvala smrdi-ale hlavne pokud to pomuze zavodum tak me to nevadi. :(
Tak ted jsem sam zvedavy jak to dopadne :o

Luboš

#12 Příspěvek od Luboš » 30 led 2022, 23:05

Petře, když znáš 11 lidí, kteří by si chtěli zazávodit, tak by se ti lidé, třeba zde na fóru, měli vyjádřit a nastínit své představy o závodění. V Brně by byl zájem o kategorii GT3 Pro a GT3 Am podle pravidel SMČR.

stembas

#13 Příspěvek od stembas » 31 led 2022, 09:59

S tema lidma bylo osobne mluveno, telefonem-meilem, vzdy se zastupcem te skupiny co jsem psal, a to s "organizatoy" kterym jsem predal veskere informace, bez kterych by se nepohli z mista. Proc je situace jaka je to uz neni o me osobe. A Mas pravdu Lubo, ze to forum jsem zalozil prave proto, ze se muze kazdy vyjadrit. Jenze se od te doby nic nedeje, tak u tech "mych" lidi upada dle meho co vim nadseni a optimismus. Ja jsem navrhoval ze se maji rozeslat navrhy tem skupinkam co jsem psal, overit kdo by mel zajem atd, a usporadat "zkusebni zavod", a tam se domluvit na dalsim. Vsichni vi ze se jedna o GT3am/pro dle MCR.
CHAPU ZE COVIDOVA SITUACE TOMU MOC NENAHRAVA !! Ale spoustu veci jako prislyby kdo by mel zajem, neco okolo kategorii-pravidel, uz davno mohly byt, aby alespon neco se vedelo. Ted je situace takova ze nikdo nevi nic, a to dost lidi odrazuje. To uz jsou stare zname veci.(tim nemyslim ML)
HLAVNE SE ZDE NEVYJADRIL TEN KDO ZAVODY CHCE PORADAT, a ja presne nevim kdo to je, a zda vubec vi o tomto FORU ?

Luboš

#14 Příspěvek od Luboš » 31 led 2022, 11:27

Pořadatelem závodů by byl klub SRC Brno. Jezdila by se kategorie GT3 PRO, GT3 AM a v případě zájmu i nějaká další. Jezdilo by se na dřevěných dráhách a v úvahu připadá Brno, Jihlava, Mar. Údolí, popř. Polánka. Jestli máš kontakty na lidi, kteří by to chtěli jezdit, tak mě je pošli na mail a nebo je obešli sám a uvidíme, kdo bude mít fakt vážný zájem.

LiborEK

#15 Příspěvek od LiborEK » 01 úno 2022, 08:02

V Tlumačově jsem také byl, i u té nabídky brňáku jezdit, podílet se na GT. Nápad to nebyl špatný, ale jednoduše za klub SRC Polanka se na to nakonec nemohlo kývnout a zavázat se ke spolupráci. Jsme nový, je nás pár a rozjeli jsme něco svého v Polance. Bohužel pro někoho v tom GTecka nejsou, takže je nejezdime. Ano nebyl by problém je postavit, ale krom vlástnich projektů v Polance (Mosler, formule atd.) máme další každý své závody. Já jezdím na plast Zubří a Púchov ať už Porsche Cup, Moravsko - Slovenský pohár, nebo Pohár míru a přátelští. A další jezdí po republice zase škodovky, makety, lmpečka atd. Takže nešlo nakonec vstoupit jako klub do spolupráce s Brnem. To že tady píší že bych zájem o nějaké závody měl, píší sám za sebe, ne za Polanku.

stembas

#16 Příspěvek od stembas » 01 úno 2022, 08:51

Libore, mooooc Ti diky za prispevek, kterym jsi situaci vysvetlil pro ostatni. Chapu ze jsi psal za sebe, ale protoze jsem nevedel jak to tam v Polance mate, tak jsem pozadal o informace, za ktere jeste jednou dekuji :) :) :)
Jinak Vbrne snad chteji zavody usporadat tak klidne by jsi "za sebe" jezdit mohl. (chapu cetovani kdyz clovek jezdi sam)
Za me si myslim ze jsi tomto hodne pomohl dalsimu rozhodovani o zavodech GT3pro/am. Uvidime jak vsechno dopadne. Ja uz k tomu vic dat nemuzu, me kapcity jsou vycerpane, hlavne tay dusevni. Od Tolumacova do ted jsem to stale ze sve vule resil, protze ne tato zabava VELMI HODNE naplnuje. :) :) :) Myslimsi ze vse dulezite zde bylo receno-napsano, a ted se stim musime "vsichni" co maji zajem jezdit nejak popasovat !! :o :)
Jsem optimista a verim ze vyhraje zdravy rozum v utvoreni "zavodniho kolektivu"
100 lidi -100 pohah, a tim aby se neceho dosahlo "musi" kazdy ubrat ze sveho "JA". :shock:
Snad se potkame na Porsche -cupu Puchov-Zubri :)

stembas

#17 Příspěvek od stembas » 01 úno 2022, 10:39

Jeste se vratim ke kategorii GT3pro/am MŠR.
Tatopravidla vznikla udajne na popud automodelaru z Mostu. Jejich zavody Komercek se jezdi na "mechach" jiz nekolikatou sezonu a jejich pravidla jsou castecne "brutalnejsi" nez jsou "klasicka" produkcni Komercni auticka. Zatim nevim kde krom Mostu a okoli se jezdi dle jejich pravidel. Tim nechci rici ze jsou spatna, jaka si je udelai tak zavodi. Akorat nevim jak se zde na Morave popasuji modelari s "MECHVYMI KOLY" ?? :o Zde je problem udelat zavody s takrka neupravenymi auticky, shodnout se na zakladnich vecech, a ne tak ze mene skuseni zde budou "laborovat" s mechovkama.
Jen muj nazor je, ze se na Morave s "mechovkama" odbocuje stale vice do slepe ulicky ? :o
Chapu ze jsou zde modelari co by meli zajem o "mechovky" zalezi ale kolik jich je ? Ja jsem tolerantni, a k vuli tomu aby se zavody konaly a vyhovelo se vsem, tak at se jezdi. Ale dal bych si velky pozor aby to vice lidi neodradilo ? :o

LiborEK

#18 Příspěvek od LiborEK » 01 úno 2022, 11:24

Tak u nás v Polance se jezdí ať 1/32 nebo 1/24 jenom mechy. Kola si děláme vlastní, Standa už má vyzkoušeno která směs je pro nás nejlepší. V Tlumačově jsme také jezdili na mechovkach a bylo to super.
Vím že třeba v České Lípě, kde je pan Jaroš a jeho zeť Gérard a kde jsem byl už párkrát pozván, ale termín se křížil s mými závody. Oni jezdí 1/32 krabičky a všechno prostě na silikonech a nehodlají to měnit. Prostě to tak mají a i proto já na jejich doporučení pár druhů silikonových pneu u nás v Polance konkrétně na Mosleru vyzkoušel. A nebylo to lepší, bylo to jiné. Jiný styl jízdy. Ale rychlost, průjezd smykem zatáčkou a ty časy jako na mechach tam nebyli.
Proto SRC Polanka jezdí na mechach, a když k nám někdo přijede na závod může jet na čem bude chtít a také když bude chtít dostane možnost mít naše mechove kola.
Kdo chce vyzkoušet mechovky tak doporučuji NSR 9024, jsou to kompletní mechova kola od Gérarda a osobně jsem je zkoušel o víkendu v Polance a jezdí dobře. Bohužel třeba sledovat e-shop, aktuálně vyprodáno.

stembas

#19 Příspěvek od stembas » 01 úno 2022, 16:25

To ze mechy jezdi daleko lepe je znamo uz od zacatku slotu (SRC). Jenze kdyz prisly na trh Komercky tak prisly i ty klasicke pneu. A postupem casu "protoze se stale jezdilo pomalu" tak prisly motory 50000 a potom mechy !! To znamena ze to nebude dlouho trvat a prijdou i plechove-kovove podvozky, a budem tam kde se v 60tych letech zacinalo. Jeste by to chtelo kategorii "A"+ "C" a svazem vypsana pravidla, a potom se mozna vsichni domluvime. :( :(

Jirka

#20 Příspěvek od Jirka » 01 úno 2022, 17:26

Pro Libora EK. Jenom upřesňuji pravidla v České Lípě. Nejezdí se s krabičkovými auty, modely jsou vytuněné a pravidla jsou například volnější než současná na mistrovství
ČR GT3. Nejezdí se na silikonech ale buď se jezdilo na pryžových F15 kách od Slot itu a když je přestali dělat, tak se jezdí na suprgripech od NSR. Silikonové gumy jsme používali na komerčkách pro dřevěnné dráhy asi před 15 lety když ještě nic jiného nebylo. Ty jsou ale primárně určené pro plastové dráhy.
Mechové gumy záměrně nepoužíváme. Na dráze v České Lípě určitě nezajedeš s mechovkami rychlejší časy než ze správně naladěnými modely na gumových kolelch.

Odpovědět