Návod jak postavit časomíru

Odpovědět
Zpráva
Autor
Yarin
Příspěvky: 50
Registrován: 29 zář 2016, 19:34

Re: Návod jak postavit časomíru

#61 Příspěvek od Yarin » 27 pro 2022, 19:23

Měření funguje jak má, ale ještě malinkatý problém a sice v síle zvuku odpočítávání a "hlášek". Myslím, že v compu to není tam mám vše nastaveno aby to řvalo a také řve, ale Race Coordinator je jako by z tunelu, odhadem tak třetinová hlasitost.... máte to také tak? Nebo snad víte někdo nastavení? Já proklikal vše v nastavení RC ale i compu, ale abych našel někde něco na nastavení síly zvuku RC jsem nenašel.

Uživatelský avatar
hydrostar
Příspěvky: 103
Registrován: 08 lis 2014, 19:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Návod jak postavit časomíru

#62 Příspěvek od hydrostar » 29 pro 2022, 19:27

Popravdě řečeno nerozumím, co a kdy má řvát a neřve a co má řvát a řve. Pokud vím, tak odpočítávání, oznámení průjezdu, oznámení nového lídra a podobně, tak všechno vytváří race coordinator a pouští to do reprobeden od počítače, tedy všechno je na stejné úrovni. O žádném jiném hlasovém projevu počitadla nevím.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Yarin
Příspěvky: 50
Registrován: 29 zář 2016, 19:34

Re: Návod jak postavit časomíru

#63 Příspěvek od Yarin » 05 led 2023, 18:28

hydrostar - Slabá síla zvuku RC bude asi u mne, v počítači. Všiml jsem si, že po aktualizaci nemám stejnou intenzitu např. při přehrávání z netu, CD a např. zvuky u "hlášek" SW...... V RC to asi fakt nebude.

Yarin
Příspěvky: 50
Registrován: 29 zář 2016, 19:34

Re: Návod jak postavit časomíru

#64 Příspěvek od Yarin » 22 led 2023, 19:15

Opravdu síla zvuku byla v mém počítači, omlouvám se, že otravuji..... učím se SW a tak jsem myslel, zda jsem na "něco" neklikl.... stejně mám ale otázku :?: Start mi funguje na tlačítko na rampě i na mezerník počítače, ale aby se to nepletlo odklikl jsem si někde ulitý start - myslím, že původně počítač "zařval" v případě předčasného startu, nyní níc :( .... Budu si asi muset nafotit všechny obrazovky nastavení a doplnit si překlady.... angličtina je u mne veliký problém :roll:

SaVec
Příspěvky: 56
Registrován: 14 led 2014, 20:09

Re: Návod jak postavit časomíru

#65 Příspěvek od SaVec » 23 led 2023, 20:51

Zkus touhle cestou: Race Setup-Expert Race Setup-Scoring- Start Method-Hot Start. Pokud nebude nic zaškrklého tak by nic nemělo houkat. No, uvidíš.

Uživatelský avatar
hydrostar
Příspěvky: 103
Registrován: 08 lis 2014, 19:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Návod jak postavit časomíru

#66 Příspěvek od hydrostar » 08 dub 2023, 12:43

Dle stránek Race Coordinatoru je nejstarším možným operačním systémem, na kterém daný program jede, Windows XP. Rozhodl jsem se, že zkusím rozchodit můj starý počítač zvaný Viktor Čistič (protože jeho ventilátor hučí jak vysavač) a použít ho jako centrální počítač pro časomíru umístěný trvale u dráhy. To jsem netušil, co všechno budu muset doinstalovávat, abych to rozchodil. Samozřejmostí jsou zde zmíněné ovladače pro čip fejkového Arduina, samotný převodník pro Arduino spolu s knihovnou Fastled a Race Coordinator. Větší komplikace nastaly až při pokusu spustit Race Coordinator. Musí být nainstalovaný Framework 4. Pokud ale chcete nainstalovat Framework 4, pak musíte mít nainstalovány další ovladače. Tyto ovladače jsou ve Windows XP, ale až v servis packu 3. Po instalaci všech těchto věcí jede časomíra, jak má. Ale připojit ten starý počítač na internet, tak to je v dnešní době porod. Reklamy na internetu z něj dělají nepoužitelný stroj.

Tedy to shrnu. Pokud chcete použít starší počítač na časomíru s Arduinem a Race Coordinatorem, tak to jde. Ale musíte mít Windows XP, ale navíc musí být s nainstalovaným Servis Packem 3.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Odpovědět