Dráha Scalextric
Moderátor: hydrostar
Dráha Scalextric
V Praze vznikla krásná "domácí" dráha Scalextric. Postavil jí náš kolega Pavel. Dráha z dílů Scalextric je 22m dlouhá, má šet pruhů a je instalovaná v samostatném prostoru, který byl speciálně zadaptovaný pro tyto účely.
V první fázi proběhla rekonstrukce elektro, osvětlení, stavební úpravy a malby, následovala stavba svařovaného kovového stolu. Aktuálně probíhá dokončení dráhy a interiéru. Detaily v okolí dráhy budou dokončeny po propojení napájení na více míst a instalaci univerzálního přípojného dílu pro ovladače.
Držíme palce !
V první fázi proběhla rekonstrukce elektro, osvětlení, stavební úpravy a malby, následovala stavba svařovaného kovového stolu. Aktuálně probíhá dokončení dráhy a interiéru. Detaily v okolí dráhy budou dokončeny po propojení napájení na více míst a instalaci univerzálního přípojného dílu pro ovladače.
Držíme palce !
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Dráha Scalextric
Tak to se Pavel Koula vyznamenal. A doufám, že nás brzo pozve na slavnostní zahajení včetně rautu.
Díky
Jarda Douša
Díky
Jarda Douša
No tak to je nádhera. 
Nádhera a v dnešní době až neuvěřitelný modelářský počin. Dlouholetý sen převedený do reality. Moc se těším až se na Kugelringu svezu a zúčastním prvních závodů
. Pro tuto trať jsem si připravil sadu legendárních vozů od FLY, 512, 917, T70, 908, 911, Daytona, 935, Beta... s tuningem Slotit (Karosérie a podvozek FLY, kola, pneu, převod, motor 21,5, vodítko na plast SI). Ještě musím pořídit redukční díl na SI regel.
Až se svezu na této trati, tak přidám své dojmy a určitě nebudu sám. Velkých plastových drah je u nás asi ještě méně než těch dřevěných... Gratulace Pavlovi.
Až se svezu na této trati, tak přidám své dojmy a určitě nebudu sám. Velkých plastových drah je u nás asi ještě méně než těch dřevěných... Gratulace Pavlovi.
Nádherná práca. Super
Tak včera jsem se svezl... co, svezl, dvě hodiny jsem si užíval. Dráha je krásná, něco takového už si člověk v obýváku nepostaví. Ještě že to mám k Pavlovi relativně daleko, jinak bych asi chodil z práce domů dost pozdě
.
Dráha sice nemá 22m, jak avizoval Petr L, ale necelých 20m, to však nehraje roli. Dráha se, dle mého, blíží maximu jaké má z plastu smysl postavit, pokud si ji chce člověk užívat i sám a při vypadnutí neabsolvovat procházku. Délka už je taková že má smysl použít regel, kde si člověk odladí brzdu, citlivost atp. Zakoupím adaptér pro svůj Slot It
.
Dráha je vyvážená, na dvaatřicetiny s magnetem má slušně dlouhé rovinky, zatáčky rychlé i technické bez zbytečných stop & go vracáků. Člověk relativně rychle najde rytmus a krásně si zajezdí. Náročnějším úsekem je levá zatáčka v levém zadním rohu dráhy z pohledu od ovládacího pultu, ve které auto jede proti a průjezd se špatně odhaduje. Pravidelně jsem moc brzo přidával, ale Pavel výborně odhadl polohu mantinelu a modely nikdy nepřišly do styku s podlahou. Další mantinel jsme společně přidali ještě do pravého zadního rohu, kde by při vyhrocenějších soubojích mohl model pokračovat tam kam nemá
.
Pavel mi nechal asi dvacet minut na seznámení s dráhou a pak jsme začali závodit
. Moje, byť vytuněné, FLY na jeho NSR nestačily, ale hlavní podíl na tom měla Pavlova zkušenost s dráhou než rozdíl v modelech. Když nasadil GT40 od Scalextric s tuningem, tak mé FLY 512 s tuningem SlotIt již začínalo mít navrch... no ale pak najednou přišel už čas jít domů
.
Jezdili jsme s magnety, osobně si myslím že na plastovou dráhu magnet patří, maže rozdíly mezi auty a odbourává nekonečnou alchymii s pneumatikami. Ale to už je každého volba a každý může mít názor jiný.
Pavel ještě označí drážky, přeci jen jsem ze začátku bádal, kam mám autíčko vlastně nasadit a hlavně připojí náležitý SW, který bude počítat kola a měřit časy.
Už se těším na další návštěvu... tentokrát vezmu nějaké NSR a Slot It auta. Pavle... fakt super.
Dráha sice nemá 22m, jak avizoval Petr L, ale necelých 20m, to však nehraje roli. Dráha se, dle mého, blíží maximu jaké má z plastu smysl postavit, pokud si ji chce člověk užívat i sám a při vypadnutí neabsolvovat procházku. Délka už je taková že má smysl použít regel, kde si člověk odladí brzdu, citlivost atp. Zakoupím adaptér pro svůj Slot It
Dráha je vyvážená, na dvaatřicetiny s magnetem má slušně dlouhé rovinky, zatáčky rychlé i technické bez zbytečných stop & go vracáků. Člověk relativně rychle najde rytmus a krásně si zajezdí. Náročnějším úsekem je levá zatáčka v levém zadním rohu dráhy z pohledu od ovládacího pultu, ve které auto jede proti a průjezd se špatně odhaduje. Pravidelně jsem moc brzo přidával, ale Pavel výborně odhadl polohu mantinelu a modely nikdy nepřišly do styku s podlahou. Další mantinel jsme společně přidali ještě do pravého zadního rohu, kde by při vyhrocenějších soubojích mohl model pokračovat tam kam nemá
Pavel mi nechal asi dvacet minut na seznámení s dráhou a pak jsme začali závodit
Jezdili jsme s magnety, osobně si myslím že na plastovou dráhu magnet patří, maže rozdíly mezi auty a odbourává nekonečnou alchymii s pneumatikami. Ale to už je každého volba a každý může mít názor jiný.
Pavel ještě označí drážky, přeci jen jsem ze začátku bádal, kam mám autíčko vlastně nasadit a hlavně připojí náležitý SW, který bude počítat kola a měřit časy.
Už se těším na další návštěvu... tentokrát vezmu nějaké NSR a Slot It auta. Pavle... fakt super.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ježíš, o to víc mě mrzí, že jsem kvůli marodění nemohl 
Tak dnes jsem konečně mohl dráhu odzkoušet a je fakt parádní. Ve všech autech oranžové motory NSR, vodítka FLY, pneu P6. Asi nepřekvapí, že nejlépe jely modely Slot.it a NSR, jako kdyby na tu dráhu byly přímo postavené. Velmi dobré výkony podaly také Kyosho Dslot 43.
Prostě pěkný večer
Prostě pěkný večer
Já jsem se zúčastnil také včerejší akce u Pavla. Vzal jsem s sebou cca 20 autíček od SCX a Scalextricu a byla to nádhera. Moc pěkně jsem se svezl a měl šanci zase po dlouhé době ta auta trochu protáhnout. Dráha je na tyhle auta úplně perfektní a svezení bylo přímo parádní. Vyzkoušel jsem si hlavně jaký je rozdíl mezi Carrerou co mám doma a Scalextricem. Takže super hoďka.
Dokonce jsme se svezli se synem a už mám doma poptávku na další akci. Takže Pavle moc a díky a ve čtvrtek přijdeme zase.
Dokonce jsme se svezli se synem a už mám doma poptávku na další akci. Takže Pavle moc a díky a ve čtvrtek přijdeme zase.
PWR