Dovolil jsem si založit nové téma, týkající se právě čištění, popřípadě mazání pneumatik na plastové dráze...bez rozdílu měřítka.
Na Rumoringu jsem objevil další "ameriku", a to právě výše zmíněné očištění pneumatik.
Začal jsem přejetím autíčka po lepence a po otírání pneu vlhkým hadrem, jsem skončil u poloautomatické čističky pneu, made in Božkov.
Je ve fázi výstavby, (během 14 dnů by měla být hotová), založená na principu 12 voltů do kolejničky a vlhkého molitanu.
Princip je snad z fotek dostatečně jasný, jde mi ale o Vaše zkušenosti a rady z této oblasti.
Na netu jsem našel spousty zázračných vodiček, ať už izopropyl, WD-čko, či dětské olejíčky na změkčení a lepší přilnavost pneumatik.
Jelikož ale používám kola a pneumatiky z aut od Shellu,(pneumatiky jsou více měkké a "gumové" než třeba ty od Carrery) nevím jaký přípravek použít.
A nechtěl bych, aby se po mém "zásahu" z pneumatik stala žvejkačka, což je u starších "Artinů" naprosto běžná věc. I když tuším že stárnutí a oxidaci člověk nezastaví.
Vodou samozřejmě nikdo nic nezkazí, na očištění funguje skvěle a na "gripu" je to vcelku znát, ale pátrám po dalších alternativách...
Zkuste pátrat se mnou, případně mě z toho bludiště vyveďte.
Děkuji Rumov