Začátek
Moderátor: hydrostar
Re: Začátek
Rumov: ten tvůj odkaz znám. Jenom že žiju v Italii a někdy si tu připadám jako Alenka v říši divů.
Bydlím 6km od 100 tisícového města a nemužeš tu sehnat nic :+))) Potřeboval jsem banánky, 10 dnů jsem se vyptaval a když jsem konečně našel obchod,chtěli 2e za jeden banánek a to měli jen černou a červenou barvu :+)))
A s mikrosoučástkama je to uplně v háji, sehnat odpory nebo kondíky snad ani nejde :+))) ,proto jsem si raději vše objednal v Německu. Přepínač u Umpfiho 1,5e u Conrad.it 3,6e :+)))
Prostě mazec.
Bydlím 6km od 100 tisícového města a nemužeš tu sehnat nic :+))) Potřeboval jsem banánky, 10 dnů jsem se vyptaval a když jsem konečně našel obchod,chtěli 2e za jeden banánek a to měli jen černou a červenou barvu :+)))
A s mikrosoučástkama je to uplně v háji, sehnat odpory nebo kondíky snad ani nejde :+))) ,proto jsem si raději vše objednal v Německu. Přepínač u Umpfiho 1,5e u Conrad.it 3,6e :+)))
Prostě mazec.
Tak dorazil Digital 124. Ty auta jsou brutál,proti 1:43 nezkutečně velké :+)))
A pomalu se učím.
A pomalu se učím.
Koukám že na to nejdeš od lesa, ale přímo od pralesa
Přeji spoustu radosti a především pochopení od Tvého ředitele zeměkoule...
Jinak tady v Čechách, konkrétně v Práglu dost nuda...banánky z A.kra po 10kačkách, a za rohem obchod se součástkami za slušný peníz...
A teď jsem ještě na netu našel auta po 119 kačkách...(obšlehlá carrera, svítící světla,) jízdní vlastnosti po výměně magnetu super.
Tak nezbývá říci než Čechy krásné, Čechy mé, autodráhové...
Přeji spoustu radosti a především pochopení od Tvého ředitele zeměkoule...
Jinak tady v Čechách, konkrétně v Práglu dost nuda...banánky z A.kra po 10kačkách, a za rohem obchod se součástkami za slušný peníz...
A teď jsem ještě na netu našel auta po 119 kačkách...(obšlehlá carrera, svítící světla,) jízdní vlastnosti po výměně magnetu super.
Tak nezbývá říci než Čechy krásné, Čechy mé, autodráhové...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
...RUM BENE BIBITUR, HOMINEM TE ESSE, MEMENTO...
Tak mám asi málo starostí :+))) chci zajezdit na digitalu a auta blikají a podivně jezdí. Asi po hodině stresování ;že je cu v háji ;zjistím ;že někdo zapl tankování. To bylo překvapení;jo začátky jsou krušné :+)))
Tak dneska jsem postavil zkušební okruh pro digital 1/32. A zjistil jsem ,že na 3.2 m x 2.5m se toho moc vyčarovat nedá. Prostě technická trať,žádná 10m rovinka ,jako v klubu kde chodím někdy zajezdit.
Jsem rád ,že se mi tam vleze dvojitý pitstop.
Příští týden dorazí pitstop,kablík a bluetooth jsem si udělal,software od Bruce nachystán.Safety car nakonec Audi dtm,stejnak mám nejvíc aut dtm.
Příští týden ,taky jedu pro osb desky a začne se stavit stůl. No a pak jenom pár kámošů, pivečko a začne mazec :+))))
Jsem rád ,že se mi tam vleze dvojitý pitstop.
Příští týden dorazí pitstop,kablík a bluetooth jsem si udělal,software od Bruce nachystán.Safety car nakonec Audi dtm,stejnak mám nejvíc aut dtm.
Příští týden ,taky jedu pro osb desky a začne se stavit stůl. No a pak jenom pár kámošů, pivečko a začne mazec :+))))
Kam se na Vás hrabu, ale také jsem si udělal radost, využil jsem naši garáž a kufr plný Fara a mám svůj zlínský testovací okruh.
Dráha v Luhačovicích je asi mimo provoz, v Otrokovicích se hledají prostory, takže to je v našem městě s ježděním špatné.
A protože jsem opravdu hobík a nemám ambice jezdit na závody, rád uvítám kolegy, aby si zajezdili pro radost.
Dráha má 4 x 2 metry a snažil jsem se vložit jak dlouhou rovinu, tak i šikanu. Jsou tam dva oblouky každá ze čtyř velkých zatáček,
takže průjezd je i rychlý a plynulý.
Mých dvacet aut 1:43 alespoň na dráze otestuji a provedu drobné úpravy, hlavně vložení zátěže.
Auta v měřítku 1:32 jezdí také hezky, ale i když je to Faro 90, měřítko 1:43 je úplně ideální.
Dráha v Luhačovicích je asi mimo provoz, v Otrokovicích se hledají prostory, takže to je v našem městě s ježděním špatné.
A protože jsem opravdu hobík a nemám ambice jezdit na závody, rád uvítám kolegy, aby si zajezdili pro radost.
Dráha má 4 x 2 metry a snažil jsem se vložit jak dlouhou rovinu, tak i šikanu. Jsou tam dva oblouky každá ze čtyř velkých zatáček,
takže průjezd je i rychlý a plynulý.
Mých dvacet aut 1:43 alespoň na dráze otestuji a provedu drobné úpravy, hlavně vložení zátěže.
Auta v měřítku 1:32 jezdí také hezky, ale i když je to Faro 90, měřítko 1:43 je úplně ideální.
Pro radost;to je přesné. Mám už doma postavenou autodrahu go pro syna a to je jezdění s 1:43 pro radost.
Syn je št́astný,já se bavím a tak to má být.
Syn je št́astný,já se bavím a tak to má být.
Dobrý den přátelé. Dovolte mi aby jsem se přidal k Vám, seznámil s problematikou a nechal si poradit (možná)
.
Blíží se čas Vánoc a ja dostal nápad na autodráhu pro syna. Je mu 6 a je hodně šikovný. Momentálně se hodně věnuje Legu a má ho za dost tisíc. A to skládá věci pro děti 9 až 14 let. Vzpomněl jsem si jak jsme s bráchou jako děti prosili tátu aby nám postavil starou ITESku co byla ještě z jeho dětských let. A my u ni strávili mnoho zimnich večerů
A ja teď chci svemu klukovi rozšířit rozhlet a na Vánoce mu autodráhu koupit. Trošku jsem probrouzdal internet, pozjišťoval možnosti na trhu a chci se Vás zeptat na radu zda koupit autodrahu od SCX nebo Carreru. Chtěl bych raději analog, přece jen ceny setů, dílů, aut atd. jsou levnější než digital
Navíc kdyby to synka nechytlo tak ať nám drahá autodráha neleží doma.
Každopádně i když nejsem modelář, tak bych rád ihned po Vánocích dráhu rozšířil (prodloužil), zabudoval na pevno a časem osadil krajinou atd. Ještě bych chtěl říci že se mi líbí více DTM a podobné než formule.
Děkuji všem co zareagují
Blíží se čas Vánoc a ja dostal nápad na autodráhu pro syna. Je mu 6 a je hodně šikovný. Momentálně se hodně věnuje Legu a má ho za dost tisíc. A to skládá věci pro děti 9 až 14 let. Vzpomněl jsem si jak jsme s bráchou jako děti prosili tátu aby nám postavil starou ITESku co byla ještě z jeho dětských let. A my u ni strávili mnoho zimnich večerů
A ja teď chci svemu klukovi rozšířit rozhlet a na Vánoce mu autodráhu koupit. Trošku jsem probrouzdal internet, pozjišťoval možnosti na trhu a chci se Vás zeptat na radu zda koupit autodrahu od SCX nebo Carreru. Chtěl bych raději analog, přece jen ceny setů, dílů, aut atd. jsou levnější než digital
Každopádně i když nejsem modelář, tak bych rád ihned po Vánocích dráhu rozšířil (prodloužil), zabudoval na pevno a časem osadil krajinou atd. Ještě bych chtěl říci že se mi líbí více DTM a podobné než formule.
Děkuji všem co zareagují
Já bych spíše volil mezi Scalextric a Carrera. Jsou to asi jedini výrobci, kteři přežili v rozumné kondici ne zrovna pro autodráhu radostná poslední léta. Pro Scalextric hovoří více odolné díly dráhy a menší prostorové nároky, Carrera má zase lépe řešenou konstrukci drážky, takže se na ní dá jezdit i s modely určenými na závody a více místa na dráze.
Ups, ono je to o 1:43 tak to je poznámka o drážce mimo mísu, to platí o 1:32
Ups, ono je to o 1:43 tak to je poznámka o drážce mimo mísu, to platí o 1:32
LiborEK: právě jsem otevřel nové téma,kde je základní popis nové Carrera GO Plus 1:43,vhodné pro děti.