Začátek

Moderátor: hydrostar

Odpovědět
Zpráva
Autor
Bastacka

Re: Začátek

#41 Příspěvek od Bastacka » 29 bře 2016, 18:23

Rumov: ten tvůj odkaz znám. Jenom že žiju v Italii a někdy si tu připadám jako Alenka v říši divů.
Bydlím 6km od 100 tisícového města a nemužeš tu sehnat nic :+))) Potřeboval jsem banánky, 10 dnů jsem se vyptaval a když jsem konečně našel obchod,chtěli 2e za jeden banánek a to měli jen černou a červenou barvu :+)))
A s mikrosoučástkama je to uplně v háji, sehnat odpory nebo kondíky snad ani nejde :+))) ,proto jsem si raději vše objednal v Německu. Přepínač u Umpfiho 1,5e u Conrad.it 3,6e :+)))
Prostě mazec.

Bastacka

#42 Příspěvek od Bastacka » 04 dub 2016, 20:26

Tak dorazil Digital 124. Ty auta jsou brutál,proti 1:43 nezkutečně velké :+)))
A pomalu se učím.

RUMOV
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od RUMOV » 04 dub 2016, 22:27

Koukám že na to nejdeš od lesa, ale přímo od pralesa :D

Přeji spoustu radosti a především pochopení od Tvého ředitele zeměkoule... :lol:
Jinak tady v Čechách, konkrétně v Práglu dost nuda...banánky z A.kra po 10kačkách, a za rohem obchod se součástkami za slušný peníz...

A teď jsem ještě na netu našel auta po 119 kačkách...(obšlehlá carrera, svítící světla,) jízdní vlastnosti po výměně magnetu super. :idea:

Tak nezbývá říci než Čechy krásné, Čechy mé, autodráhové... ;)
88114ea0907c5a018122656308af7cbe.jpg
100820.jpg
100821.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
...RUM BENE BIBITUR, HOMINEM TE ESSE, MEMENTO...

Bastacka

#44 Příspěvek od Bastacka » 10 dub 2016, 14:36

Tak mám asi málo starostí :+))) chci zajezdit na digitalu a auta blikají a podivně jezdí. Asi po hodině stresování ;že je cu v háji ;zjistím ;že někdo zapl tankování. To bylo překvapení;jo začátky jsou krušné :+)))

Bastacka

#45 Příspěvek od Bastacka » 24 dub 2016, 18:36

Tak dneska jsem postavil zkušební okruh pro digital 1/32. A zjistil jsem ,že na 3.2 m x 2.5m se toho moc vyčarovat nedá. Prostě technická trať,žádná 10m rovinka ,jako v klubu kde chodím někdy zajezdit.
Jsem rád ,že se mi tam vleze dvojitý pitstop.
Příští týden dorazí pitstop,kablík a bluetooth jsem si udělal,software od Bruce nachystán.Safety car nakonec Audi dtm,stejnak mám nejvíc aut dtm.
Příští týden ,taky jedu pro osb desky a začne se stavit stůl. No a pak jenom pár kámošů, pivečko a začne mazec :+))))

model

#46 Příspěvek od model » 24 dub 2016, 20:52

Kam se na Vás hrabu, ale také jsem si udělal radost, využil jsem naši garáž a kufr plný Fara a mám svůj zlínský testovací okruh.
Dráha v Luhačovicích je asi mimo provoz, v Otrokovicích se hledají prostory, takže to je v našem městě s ježděním špatné.
A protože jsem opravdu hobík a nemám ambice jezdit na závody, rád uvítám kolegy, aby si zajezdili pro radost.
Dráha má 4 x 2 metry a snažil jsem se vložit jak dlouhou rovinu, tak i šikanu. Jsou tam dva oblouky každá ze čtyř velkých zatáček,
takže průjezd je i rychlý a plynulý.
Mých dvacet aut 1:43 alespoň na dráze otestuji a provedu drobné úpravy, hlavně vložení zátěže.
Auta v měřítku 1:32 jezdí také hezky, ale i když je to Faro 90, měřítko 1:43 je úplně ideální.

Bastacka

#47 Příspěvek od Bastacka » 24 dub 2016, 22:28

Pro radost;to je přesné. Mám už doma postavenou autodrahu go pro syna a to je jezdění s 1:43 pro radost.
Syn je št́astný,já se bavím a tak to má být.

LiborEK

#48 Příspěvek od LiborEK » 17 lis 2016, 19:08

Dobrý den přátelé. Dovolte mi aby jsem se přidal k Vám, seznámil s problematikou a nechal si poradit (možná) :D .
Blíží se čas Vánoc a ja dostal nápad na autodráhu pro syna. Je mu 6 a je hodně šikovný. Momentálně se hodně věnuje Legu a má ho za dost tisíc. A to skládá věci pro děti 9 až 14 let. Vzpomněl jsem si jak jsme s bráchou jako děti prosili tátu aby nám postavil starou ITESku co byla ještě z jeho dětských let. A my u ni strávili mnoho zimnich večerů :D
A ja teď chci svemu klukovi rozšířit rozhlet a na Vánoce mu autodráhu koupit. Trošku jsem probrouzdal internet, pozjišťoval možnosti na trhu a chci se Vás zeptat na radu zda koupit autodrahu od SCX nebo Carreru. Chtěl bych raději analog, přece jen ceny setů, dílů, aut atd. jsou levnější než digital 8-) Navíc kdyby to synka nechytlo tak ať nám drahá autodráha neleží doma.
Každopádně i když nejsem modelář, tak bych rád ihned po Vánocích dráhu rozšířil (prodloužil), zabudoval na pevno a časem osadil krajinou atd. Ještě bych chtěl říci že se mi líbí více DTM a podobné než formule.

Děkuji všem co zareagují :)

Petr L
Site Admin

#49 Příspěvek od Petr L » 17 lis 2016, 19:43

Já bych spíše volil mezi Scalextric a Carrera. Jsou to asi jedini výrobci, kteři přežili v rozumné kondici ne zrovna pro autodráhu radostná poslední léta. Pro Scalextric hovoří více odolné díly dráhy a menší prostorové nároky, Carrera má zase lépe řešenou konstrukci drážky, takže se na ní dá jezdit i s modely určenými na závody a více místa na dráze.

Ups, ono je to o 1:43 tak to je poznámka o drážce mimo mísu, to platí o 1:32

Bastacka

#50 Příspěvek od Bastacka » 17 lis 2016, 20:02

LiborEK: právě jsem otevřel nové téma,kde je základní popis nové Carrera GO Plus 1:43,vhodné pro děti.

Odpovědět