Začátek

Moderátor: hydrostar

Odpovědět
Zpráva
Autor
Petr L
Site Admin

Re: Začátek

#11 Příspěvek od Petr L » 15 úno 2016, 21:44

Jakýkoliv zdroj od 12 do 14,8/ 1A by stačil klidně i na základní motory v 1:32, ale budiž, takže cokoliv od 1,5 do 3A a budeš spokojený:-)

HonzaS

#12 Příspěvek od HonzaS » 16 úno 2016, 08:58

Jsou napájecí adaptéry okolo 800,- Kč, které umí až 5A a mají řiditelné napětí od 3,5 do 15V.
Nevím, nakolik je u GO výkonově patrný rozdíl napájení 12 nebo 14,8 V, ale podle mého by bohatě stačil stabilizovaný zdroj jako je např. tento (dělají se i s vyšším proudem):
http://www.gme.cz/napajeci-adapter-sito ... y-p751-227

Při jeho ceně bych klidně koupil 2 kusy, aby fungovaly samostatně pro každou drážku.

Jirka B

#13 Příspěvek od Jirka B » 16 úno 2016, 16:13

U Goučka je právě rapidní rozdíl,jestli jezdíš na 12V nebo 14.8V. Je to hodně znát.

HonzaS

#14 Příspěvek od HonzaS » 16 úno 2016, 17:00

Tak potom buď levný napájecí adaptér s řiditelným výstupem - existuje jich celá řada do 1.000,- Kč. Stačí projet nabídku GME, Conrada a další...
Nebo trochu větší a lepší (s dvojím výstupem):
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fus ... 39203.html
případně podobný Graupner:
http://www.rcshop.eu/cs/zdroje/44985-gr ... HeurekaCZK
(samozřejmě oboje také Čína)

Dají se pořídit v této cenové kategorii i různé levné laboratorní zdroje, které také splňují zadání. Např.:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/zdroj-labor ... -15v-0-2a/

A jestli chceš pojmout svého koníčka opravdu velkoryse, můžeme ti zajistit i výrobu stejného zdroje, jako máme v Podbabě - ten umí na každou drážku až 80A. Stačí mít v prasátku cca 3.000 EUR. ;)

RUMOV
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RUMOV » 16 úno 2016, 18:03

Pokud zadáte na jednom nejmenovaném aukčním portálu "laboratorní zdroj" vypadne Vám spoustu nabídek od do jednoho Palackého, které dávají do 2 A, jsou regulovatelné, a ne všechny se prodávají ze země nad Ostravou... :idea:

Stejně ale v případě napájení tímto zdrojem není řešena každá drážka zvlášť, zdroje mají pouze jeden výstup, takže regulace napětí v každé drážce by musel Bastacka řešit buď samostatnou regulací každé drážky,(na což se prodávají stavebnice), nebo jinou impedancí ovladače. A nebo koupit zdroje dva, což stojí peníze. :x

To Jirka B pokud na 12 voltů dám Goučko, a budu ho regulovat tranzistorovým reglem, nebo pigmej- ovladačem 15 ohm,(malá impedance, či rezistance) a nikoli původním Go - 60 Ohm, bude jezdit úplně stejně jako na 14 voltů.
a troufnu si říci, že tím samým ovladačem, bude Goučko na 16 voltů neuřiditelné... :twisted:

To byla jedna ze záhad a objevených uliček, které jsem "popraktikoval" na Rumoringu, přitom pan Ohm to zjistil už před lety... :lol:

No než jsem to dopsal, Honza S byl rychlejší...počkej až tyhle odkazy uvidí Vítek... :) :)
...RUM BENE BIBITUR, HOMINEM TE ESSE, MEMENTO...

Bastacka

#16 Příspěvek od Bastacka » 16 úno 2016, 18:11

Chlapi díky moc za tipy.Já mám ,ale malinký problém. Nežiju v Česku ,sice tam někdy něco kupuji,ale než se to ke mě dostane........ dlouho čekám.

P.S. Co teď není z Číny :+)))

HonzaS

#17 Příspěvek od HonzaS » 16 úno 2016, 20:53

To RUMOV: přesně to jsem si myslel, těch 12V s úpravou ovladače musí bohatě stačit. Ohledně odkazů se nebojím, tohle si může každý vygooglovat a dát do cenového srovnávače (a Číňani sem na banner stejně nepřispějí :( )...

To Bastacka: to máš jedno, jde jen o inspiraci - většinou se jedná o věci, které jsou za obdobné ceny a v podobném designu dostupné v každé civilizované zemi. Dřív se dalo něco občas výhodně dovézt z rajchu, v poslední době je to výhodnější u nás, cenové rozdíly jsou ale v řádech procent. Ceny této elektroniky stále klesají, horší se ale kvalita, takže se vyplatí mít přece jen možnost místní reklamace. Je to klasická spotřebka, profesionální elektronika je cenově někde úplně jinde.

Bastacka

#18 Příspěvek od Bastacka » 17 úno 2016, 19:02

Dneska jsem byl koupit nějaké nařadí do prace a zaujal mě tam stahovák(foto), idealní na pastorky atd. ,ale ta cena 30 eček je trošku moc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Petr L
Site Admin

#19 Příspěvek od Petr L » 17 úno 2016, 19:23

Ideální stahovák je slot.It SP 21 :-)
SISP20.jpg

Bastacka

#20 Příspěvek od Bastacka » 22 úno 2016, 22:40

Tak jsem tu zase.
Regulovaný zdoj je doma a Porsche od SCX + Dslot43 Mazda 787 a Porsche 962 taky.
První věc k autíčkám: jak psal milan, SCX je nejrychlejší co zatím mám a vydáva neskutečně sexy zvuk při jizdě.
Prostě nadhera. Auta od Dslot43 ,jsou zase nádherná, to je škoda pouštět na dráhu , raději do vitríny. Sice nejsou tak rychlá ( váží 50g zato SCX jen 30g),ale při jízdě je na ně úžasný pohled.
Všechny drží stopu a vypadávají míň ,než auta od carrery( je mi líto rodičů ,co koupi ratolesti autodráhu a auta lítají ven a netuší nic o Dslot43) :+(((

A teď ke zdroji. Jednim slovem paráda, prostě když chce syn jezdit s McQueenem, ktery na 14,8v má problém v zatáčkách tak snížím na 10-12V a všechno je OK a syn je spokojen.
Když chci závodit nebo testovat ,tak si můžu nastavit co chci.
Chtěl bych se zeptat ohledně regulace proudu : zdoj je regulavatelný do 2A , pokud ho měřím , tak mužu nastavovat proud , pokud jezdí 2 auta tak mi ukazuje 0,4 A .(nejde regulavat)
Vlastně pro 1:43 kde jezdí jen 2 auta nepotřebuji víc? Ale třeba u 132 digi kde může jezdit i 6 aut , by mi třeba 1 A nestačil???

Odpovědět