Část III.
Krajina je hotová, jen jsem dotmelil chyby a nechal to celé důkladně proschnout.
IMG_1186.JPG
Před natíráním jsem pak musel provést rozvod napájení. Každý budoucí domeček má svůj vlastní přívod. Stejně tak i budoucí lampy, osvětlení a vše ostatní. Zjistil jsem tak, že celá autodráha spolykala skoro 300m drátu! a přes stovku LEDek a odporů.
IMG_0929.JPG
Následovalo natírání podkladu. Celou krajinu jsem natřel značně zředěnou černou barvou. Ta měla za úkol zatéct do spár skalisek, a vytvořit opticky tmavá místa. Na tuto vrstvu jsem pak nanesl rovněž zředěnou šedomodrou barvu, která zakryla skály a balvany. Jemné přetření velmi zředěnou černozelenou barvou vytvořilo v zákoutí skal mechový nádech. A nakonec metodou suchého štětce jsem vytvořil bílošedou barvou vystouplé části a hrany skal pro efekt vyšusované skály od slunce a deště. Celek působí více plasticky.
To samé jsem provedl s travnatými plochami. Podklad hnědou barvou pro případné prosvítání travního posypu. A nechal jsem to opět proschnout.
IMG_1202.JPG
Na řadu přišli domečci. V plánu jsem měl celkem 58 popisných čísel – hrad, samostatné domky, městské patrové domy, kostel, hospoda, obchody, škola s kulturákem, doplňkové služby atd. Vše bylo děláno z tenkého polystyrenu, vyřezané dveře a okna byly osazeny rámy ze sirek, opatřeny „skly“ z obalů hraček, natřeny a opatřeny záclonami nebo závěsy. A u každého domečku alespoň jedno okno osvětlené. Pak jsem domky natřel, přidělal popisná čísla, eventuelně reklamní štíty, a po zapojení do napájecího okruhu jsem je přilepil na své místo.
IMG_1216.JPG
Tvorba obou budoucích náměstí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.