V měřítku 1:24 však v podstatě žádné stavebnice neexistují a nabídka laminátových karosérií je minimální. Vzpomněl jsem si na mládí a časopis ABC ve kterém vycházely moc pěkné papírové modely F1 v měřítku 1:24. Poohlédl jsem se po současné nabídce a překvapilo mne jak špičkové a detailní současné papírové modely jsou.
Papírový model má však pro dráhové použití jednu zásadní vadu, je z papíru
Několik měsíců jsem vymýšlel, přemýšlel až vymyslel a pak v podstatě za týden vytvořil myslím relativně slušný model. Naskenoval jsem vystřihovánku a vytiskl ji na obyčejný samolepící papír používaný třeba na štítky na balíky. Vytisknutý nástřihový plán jsem pak nalepil na konstrukční desky Tamiya 0,3 nebo 0,5 mm. Vytvořil jsem tak model plastový
Po vytvoření základní karosérie jsem ji zpevnil zespodu epoxidem. Detaily jsou různého původu: výfuky, držátka lízátek; paroží výfuků, plastové vidličky; koncové světlo, dětská bižuterie; stabilizátor, zavěšení, výztuhy křídla, štěniny smetáku... dále různé trosky a části obalů.
Karosérie je vytmelena, nastříkána stříkacím tmelem a lakována. Obtisky jsou vlastní a pak samozřejmě bezbarvý lak.
Celek je na upraveném podvozku Plafit 9900, motor Retro Hawk. Převod a část podvozku jsou přiznány. Pokud bych si zvolil jinou předlohu s bočnicemi, tak by se dal podvozek schovat komplet, ale mě se DN3 líbil a že je část podvozku vidět mi nevadí.
Předlohou je vůz Jean Pierre Jariera z VC Monaca 1974 kdy dojel na třetím místě za Petersonem na Lotusu 72 a Scheckterem na Tyrrellu 007. Na stejném voze téhož roku zahynul při testování v Kyalami Peter Revson. Revsona nahradil Tom Pryce, jehož kariéra skončila také tragicky o tři roky později, také v Kyalami.