Jako zajímavá volba mi připadala Toyota Celica GT 1600 jejíž stavebnici dělá Hasegawa. Stavebnice je dostupná a relativně levná, tak jsem to zkusil. Po otevření krabičky jsem byl zklamán, protože auto je maličké a hlavně úzké. Nálada se mi trochu zlepšila po zjištění, že pro závodní verzi obsahuje stavebnice rozšiřující blatníčky. Stavebnice představuje zbarvení z japonského mistrovství a pravidla ME CEST 1/24 povolují zbarvení ze stavebnice použít. Já však chtěl auto v podobě v jaké opravdu jezdilo evropský šampionát ETCC. Jako předlohu jsem zvolil vůz švýcarského dovozce ze šestihodinovky na Nürburgringu 1973, posádky Freddy Kottulinsky - Ove Andersson. Obtisky jsem si vytvořil sám amatérským způsobem.
Hlavní práci na modelu udělal Pavel Svoboda. Především zkonstruoval a spájel nádherný podvozek, ušitý speciálně na míru tomuto autíčku a spasoval ho s hrubou stavbou karosérie. Já pak dodělal detaily, interiér, obtisky a lakování.
Pavlovi se podařilo spasovat karosérii s podvozkem tak, že karosérie s podvozkem úplně lícuje a je s ním přesně předepsané 2mm nad dráhou. Tím se částečně podařilo eliminovat malou šířku zadní nápravy 67mm oproti povoleným 75mm a auto má velmi pěkné jízdní vlastnosti. Na laminátové kousky sice "nemá" ale není také žádnou brzdou provozu a navíc působí "exoticky". Model jsem bez testu nasadil hned do ostrého závodu tuto sobotu v Pardubicích a jízdu jsem si užil. V kategorii ME CEST skončila Toyota pátá.