Chaparral 2E na podvozek Ites Lego
Moderátor: hydrostar
Chaparral 2E na podvozek Ites Lego
Ještě se tiskne zadní křídlo a držáky křídla, ale karoserie je vyloupaná ze stromových podpěr. Je to 4 model Chaparralu, který jsem si tiskl, tento mi dal zabrat, hlavně jeho zadní část.
Ještě musím zapřemýšlet, jak upravit přední vnitřní blatníky, protože do zatáčka a zaoblit to je pro tento program neřešitelné.
Jinak ale PET-G a Bambulab A1 je opravdu dokonalá dvojka. Tiskne perfektně, jediné co se jí nelíbí je filament od Majkla 3D, pořád požaduje svůj...
K doplnění detailů na karoserii - různé větrací mřížky, výfuky a kokpit, budu kreslit samostatně a po nabarvení je přilepím.
Tady malá technická poznámka, přilepil jsem k PET-G dílek lepidlem B 7000 a po zaschnutí je spoj pevný, jako od sekundového lepidla.
Podvozek bude opět ve verzi SW, Honza mně tenkrát poslal dost převodů a musím to využít.
Ještě musím zapřemýšlet, jak upravit přední vnitřní blatníky, protože do zatáčka a zaoblit to je pro tento program neřešitelné.
Jinak ale PET-G a Bambulab A1 je opravdu dokonalá dvojka. Tiskne perfektně, jediné co se jí nelíbí je filament od Majkla 3D, pořád požaduje svůj...
K doplnění detailů na karoserii - různé větrací mřížky, výfuky a kokpit, budu kreslit samostatně a po nabarvení je přilepím.
Tady malá technická poznámka, přilepil jsem k PET-G dílek lepidlem B 7000 a po zaschnutí je spoj pevný, jako od sekundového lepidla.
Podvozek bude opět ve verzi SW, Honza mně tenkrát poslal dost převodů a musím to využít.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Chaparral 2E na podvozek Ites Lego
Koukal jsem na stl soubor a ten vypadá kresebně naprosto dokonale, včetně rozumného zaoblení hran. Jen ta tiskárna s tím má v reálu trochu problém, je to vidět hlavně na přechodu boků.
Jako vždy krásná práce, navíc laťka stále stoupá.
Jako vždy krásná práce, navíc laťka stále stoupá.
Tady se musím Honzo zastat tiskárny, protože to byla má chyba. nevšiml jsem si, že vnější zakulacení nebylo uděláno také z vnitřní strany, takže tam vznikla síla stěny nula a tiskárna to prostě vynechala. Z vnitřku jsem vyplnil kout sekundovým lepidlem a sodou a z venkovní strany to chce trošičku tmelu a bude to snad v pohodě.
Dotiskl jsem si zbylé díly, kokpit jsem upravoval asi třikrát, ale teď to sedí. S hrůzou přemýšlím nad tím plexisklovým krytem, u Chaparralů to byla asi jejich úchylka.
Podvozek jsem doplnil o přední uchycení, protože má karoserie dlouhý převis. Převod sedí, ještě pneumatiky a opět stříkání. Výhoda Chaparralů je v tom, že jsou všechny krásně bílé a mají jednoduché polepy.
Dotiskl jsem si zbylé díly, kokpit jsem upravoval asi třikrát, ale teď to sedí. S hrůzou přemýšlím nad tím plexisklovým krytem, u Chaparralů to byla asi jejich úchylka.
Podvozek jsem doplnil o přední uchycení, protože má karoserie dlouhý převis. Převod sedí, ještě pneumatiky a opět stříkání. Výhoda Chaparralů je v tom, že jsou všechny krásně bílé a mají jednoduché polepy.
Ještě jsem na výkrese přehlédl malý zadní spojler, tak jsem ho vytiskl i s naznačením upevňovacích zámečků a teď se dám do povrchové úpravy. Perfektně mi sedla kola, nikde nic nedře o karoserii.
Pořád se vracím k úpravě vnitřních ploch předního blatníku, ale asi to nechám tak, chtěl jsem zkusit přilepit balsu a vybrousit, ale nevím ...
Pořád se vracím k úpravě vnitřních ploch předního blatníku, ale asi to nechám tak, chtěl jsem zkusit přilepit balsu a vybrousit, ale nevím ...
Ještě obtisky a to zatracené zasklení...
Poslední problém bylo zasklení kokpitu. Nakreslil jsem si rozvinutý tvar a hledal doma modrou průhlednou fólii. Musel bych zničit obálku, tak jsem si to vytiskl na 3D tiskárně,
nastříkal modrou barvou a vlepil do karoserie. Není to zrovna to nejlepší řešení, ale při pohledu na auto to má atmosféru. Dobře jsem to zdůvodnil ...
Ještě jedna věc, pokusil jsem vytvarovat helmu s obličejem, no nic moc, Milan má lepší, ale pro mně dobrý ...
nastříkal modrou barvou a vlepil do karoserie. Není to zrovna to nejlepší řešení, ale při pohledu na auto to má atmosféru. Dobře jsem to zdůvodnil ...
Ještě jedna věc, pokusil jsem vytvarovat helmu s obličejem, no nic moc, Milan má lepší, ale pro mně dobrý ...
Zkus průhledné filamenty. Není to sice uplně dokonalé, ale při dobrém postupu a trpělivosti při leštění...
Návod od průši je zde
Trošku jsem s tím experimentoval, ale moje leštění stálo za prd a neměl jsem k tomu tu správnou trpělivost... Výsledek mého malého snažení je vidět na čelním štítku pro formule Lotus autodráhy ites.
Návod od průši je zde
Trošku jsem s tím experimentoval, ale moje leštění stálo za prd a neměl jsem k tomu tu správnou trpělivost... Výsledek mého malého snažení je vidět na čelním štítku pro formule Lotus autodráhy ites.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...
To by bylo vhodné možná pro 3D tiskové puristy, ale díky již nakreslenému plášti zasklení by bylo nejjednodušší použít tu normálně dostupnou fólii.