Ites Lego podvozek a jeho další využití

Moderátor: hydrostar

Zpráva
Autor
model

Re: Ites Lego podvozek a jeho další využití

#11 Příspěvek od model » 16 úno 2026, 09:31

Nastříkáno, ještě musím nastříkat Forda Mk IV a Loly, s dekály mi pomáhá Marty, za což mu moc děkuji.
Metalexe jsem si nastříkal v trikoloře, jezdec Václav Bervid.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

tom59herder
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od tom59herder » 19 úno 2026, 12:45

Pěkná práce, je to super kolekce auťáků našeho mládí. :)

model

#13 Příspěvek od model » 24 úno 2026, 22:58

V bílém filamentu to byly skoro sochy, ale chtěl jsem to trochu zatraktivnit, ale známé problémy s grafikem mně vedly k hledání co nejjednodušších variant polepů a hledal jsem a hledal v kupě svých obtisků a toto je výsledek. U některých aut to není kompletní ale i tak to nevypadá špatně.

model

#14 Příspěvek od model » 24 úno 2026, 23:01

A ještě Metalex, kde jsem bojoval s větrným štítkem a doplnil jsem drobné detaily, jako jsou zpětná zrcátka, vzpěry ochranného rámu a nasávací potrubí
a k tomu McLaren.

hydrostar
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od hydrostar » 25 úno 2026, 07:28

Tak tady bych v tom ten podvozek LEGO absolutně nehledal...A kdybych nevěděl, že jde navíc o 3D tisk...
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

HonzaS

#16 Příspěvek od HonzaS » 25 úno 2026, 09:28

Když si vzpomenu, jak dlouho Faro slibovalo Š 130 - a ty během měsíce nakreslíš a do finálního tvaru dotlačíš skoro 10 aut... Klobouk dolů.
Jediná škoda je, že jsi se v dávných dobách upsal programu DSM, který má přece jen řadu omezení z hlediska křivek.

hydrostar
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od hydrostar » 25 úno 2026, 13:05

S tou Škodovkou bych to nesrovnával. 3D tisk a výroba formy na lisování společně se ziskem práv z předlohy, to je časově i finančně jiný level. Navíc, když to sliboval předchozí majitel, který směřoval ke krachu.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

HonzaS

#18 Příspěvek od HonzaS » 25 úno 2026, 18:33

To srovnání bylo myšleno víceméně v nadsázce z hlediska času i množství, nešlo o náročnost výrobně-obchodního procesu. Pavel je neskutečně činorodý šílenec - když jsme se třeba pozdě večer telefonicky bavili obecně o nějakém dílu, tak druhý den ráno jsem měl v mailu tiskový soubor s několika variantami.

model

#19 Příspěvek od model » 25 úno 2026, 20:51

S tím programem máš Honzo pravdu, ani nejde o křivky, ale je tam nekompaktibilní kreslící program, třeba s Fusion 360, nebo dalšími.
No a ty drobné úlety v zakřivení se dají zlepšit, už jsem na to přišel a zkusím si střihnout další pokus. To že využívám podvozek s čudlíky je
proto, aby si mohl kdokoliv vytisknout karoserii, nebo karoserie, doplnit o detaily, nasadit jako v legu a jezdit, vyměňovat, prostě si hrát.
Tomáš Herder má v kroužku několik podvozků, již jsme spolu komunikovali, pokud bude mít zájem, rád mu pošlu podklady k tisku a on jako
zkušený modelář může to velmi hezky doladit.
No abychom nehovořili jen o autech, jako majitel perfektní 3D tiskárny jsem si stáhnul podklady z 3D printable Shopu a vytiskl si tuto nádhernou
ponorku z filmu Vynález zkázy. a aby se neřeklo, nakreslil a vytiskl jsem si k tomu ještě historickou potápěčskou helmu. Jak jsem psal i Honzovi,
nátěr ponorky klasicky štětec, dřevo barva Agama, zlatá Rewell voďák.

model

#20 Příspěvek od model » 27 úno 2026, 23:38

Honzova pochvala těší dvakrát, tak jsem si sednul k počítači a hledal nějaký další vzor a našel jsem Ferrari 712 CanAm.
512-ku jsem měl zpracovanou, zkusil jsem udělat úpravy, což byl pochopitelně porod, protože musíte vymazat plochy, křivky a v tomto programu to je
strašná práce, ale podařilo se. Zadní "olištování" je přímo na karoserii a tiskne se společně, přední a boční lamely jsou vytištěny zvlášť a jsou přilepeny. V zadní části pontonu jsem udělal malou tloušťku stěny, tak tam zůstal obdélníkový otvor, který jsem zaplnil destičkou a zatmelil. Vytiskl jsem si k tomu podvozek a disky, zatím je to vše v rozpracovanosti, ale opět je kvalita tisku velmi slušná, ty drobné vrstvy budu brousit, ale vše v pohodě zakryje plnič.

Odpovědět