Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

Pokec o všem, co se jinam nevešlo.
Zpráva
Autor
Jirka B
Příspěvky: 414
Registrován: 23 pro 2013, 21:37
Bydliště: Brno

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#21 Příspěvek od Jirka B » 10 čer 2014, 17:41

Ahoj všem.Nedá mi to,musím napsat.Nějak to tu trochu zamrzlo,přestože je venku tropické vedro.Takže jsou dvě varianty.První-nikdo nic nedělá a válí se u vody./Nebo jako já-chystá se na dovolenou /A druhá-že na něčem maká,ale nechce nám to prozradit.Já teda i přestože se chystám na dovolenou,tak makám na dalších modelech.Po dokončení tahačů se chystám na můj oblíbený laminátový model Lola aston martin LMP1 a Porsche 917/30 sunoco.Tak chlapci jak je to?

Vítek

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#22 Příspěvek od Vítek » 10 čer 2014, 19:08

Ano Jirko, čekal jsem kdo se ozve. To "mrtvo" mně taky malinko děsí. Není to ale dáno ani vedrem a ani časem. To by byla výmluva.

Taky bych si dokázal představit, že se zde objeví report ze stavby maket podobných těmto od Niemase:
http://www.italiaslot.com/modules.php?n ... e&sid=4005
A nebo případně report ze závodu s podobným obsazením jako tady:
http://www.italiaslot.com/modules.php?n ... e&sid=4002

Realita je bohužel jiná. Modelaří se, staví se auta, jezdí se závody, na trhu je spousta novinek. Bohužel je odraz v příspěvcích blízký nule.
A věř mi, že stále přemýšlím jak DF zatraktivnit. Ale nemůžeme a ani nechceme aby DF stálo na příspěvcích mně nebo Petra. A bohužel jsou i lidé, kteří nenapíší kdybys je na kolenou prosil.

Takže jen bodech co by třeba mohlo být, ale zatím z nějakého důvodu není:
- v Luhačovicích skončil kroužek. Kluci dokončili letošní model - kamion a odjeli závěrečný závod. Zatím nemám fotky.
- dostal jsem fotky maket formulí z posledního závodu v Hlinsku. Parádní kousky. Bohužel nevím, jestli mám právo je zveřejnit.
- ze svého okolí vím o pár rozestavěných modelech, které jsou před dokončením. Jakmile bude hotovo a nějaká fotka, určitě přidám.
- pravidelně dostávám info o novinkách na trhu. Naposledy třeba o Spykeru a Porsche 935 od Scaleauto. O reisnových limitkách ani nemluvě. Asi budeme muset přehodnotit způsob jejich zveřejňování.
Atd.

Ani se to nezdá, ale zanedlouho bude mít DF za sebou půl roku existence. Připravované změny jsou spíše kosmetické a vizuální (snad k nim dojde). Jen doufám, že ty změny nebudou tím jediným co se stane a doprovodí je příspěvky. Věřím tomu.

Jirka B
Příspěvky: 414
Registrován: 23 pro 2013, 21:37
Bydliště: Brno

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#23 Příspěvek od Jirka B » 11 čer 2014, 18:01

Ahoj Vítku-ty odkazy jsou pěkný,hlavně ten první s těmi modely-nádhera.Ale k problému-chápal bych,že v létě se míň modelaří a převládá koupačka a opalovačka.Ale to stýskání vlastně není na tebe,ale na ostatní.Je nás tu registrovaných poměrně dost.Ze strany administrátorů nevidím problém.Pokud někdo má obavy,že by se třeba ztrapnil, a proto radši nepíše na DF,tak si myslím že je to zbytečná obava.Každý jsme nějak začínali.Někdo je šikovnější,někdo méně.Ale to není důvod,že tu nic nezveřejním. Tak co chlapci? Ani teď nic?
Tak se snažte ,ať to tu trochu rozhýbem.

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 792
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#24 Příspěvek od Petr L » 11 čer 2014, 20:48

Za ta léta s DF myslím, že můžu zodpovědně tvrdit, že jakmile se udělá pěkné počasí, tak fórum začne skomírat, začnu být nervózní, pokud se s nastupujícím podzimem nic nestane :-)

Osobně nestíhám, pokud mám volno stavím dráhu, bohužel ne pro sebe :-(
20140610_193152.jpg
S dodávkami dílů je to kouzelné, co se dodalo do vánoc, již skoro zmizelo a nové se objevuje postupně, takže kdyby někdo chtěl stavět dráhu, ať si to naplánuje na podzim, jinak, tak jako já zažije nekonečný příběh čekání na dodávky od výrobců :-(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
RUMOV
Příspěvky: 338
Registrován: 03 led 2014, 09:32
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#25 Příspěvek od RUMOV » 11 čer 2014, 21:51

Udělalo se vážně pěkně, souhlasím, chvílemi až moc pěkně... :shock:

Osobně teď trávím život na žebříku, na fasádě, Rumoring občas projedu, a asi je to o vážně o preferencích...
Před měsícem jsem vyrobil dva napaječe ze starých PC zdrojů, plus zkušební a testovací drážku, regulace čeká až bude venku hnusně...dám to sem až to bude hotové, tzn. na podzim.... :roll:
Autíčka stagnují, nakoupil jsem pouze nějaké dekály a těším se až je naaplikuju.
Minulý týden ačkoli venku byl pařák, a spoustu povinností, jsem vyrobil dalších 30 stromků a mírně dolesnil rallye pasáže...
Teď už to vážně vypadá jak vláčky... :twisted:

Jirkovi přeji krásné moře a spoustu nápadů a ostatním spoustu inspirace... :D

I.P. RUMOV
...RUM BENE BIBITUR, HOMINEM TE ESSE, MEMENTO...

MAXI-PU
Příspěvky: 395
Registrován: 02 úno 2014, 19:10
Bydliště: Púchov

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#26 Příspěvek od MAXI-PU » 12 čer 2014, 06:39

Ahojte. Tiež sledujem že sa teraz nikomu nechce prispievať na toto fórum. Naprílad tie makety od Niemase čo zverejnil Vítek sú náááádherné a samozrejme by som ich tiež chcel mať a možno niekto stavia doma niečo podobné. Tu na tomto fóre to zverejniť môže, pretože sú tu ĺudia inteligentní na vysokej úrovni a nikoho nezhodia, tak ako som to veľakrát videl na iných fórach, ale skôr pomôžu ak niekto pomoc potrebuje.

Vítek

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#27 Příspěvek od Vítek » 31 led 2015, 13:18

Informace zejména, ale nejen, pro uživatele česká autodráha.

Avatar, nebo taky profilový obrázek, je možné vložit v Uživatelském panelu v sekci Profil / Avatar.
Avatar slouží mimo jiné k velmi dobré orientaci na DF a proto bych ho doporučoval všem uživatelům. :!:

Barva písma sice není explicitně uvedena v Pravidlech DF. Ale obecně platí, že červené písmo využívají administrátoři a zelené potom moderádoři pro svoje zásahy do diskuse a informování. :!:

Pro dobrou orientaci, zejména v delším textu, je také velmi vhodné text členit na odstavce a rozumně využívat zvýraznění písma. :!:

Fungování DF také předpokládá jisté elementární formy slušného jednání. Při požadavku je proto normální poprosit. A po vyhovění zase poděkovat. Je nutné mít na zřeteli, že DF je postaveno na vzájemné a dobrovolné pomoci uživatelů. A ono poděkování je naprosté minimum jak ocenit pomoc. :!:

Vítek

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#28 Příspěvek od Vítek » 22 úno 2015, 13:48

Byla provedena úprava sekce DF, která je zaměřena na historii autodráhy. Nově je pojmenovaná jako Historie autodráhy a členěna novými subfory - Čeksá autodráha, Zahraniční autodráhy, Retrovykopávky - staré autodráhové modely - vlastní stavba a Knihy, časopisy, návody.
Takže pamětníci, sběratelé, badatelé atd. máte prostor. :idea: :)
Při přispívání prosím respektujte autorská práva k fotografiím, plánkům atd.. :!:

Vítek

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#29 Příspěvek od Vítek » 27 bře 2015, 09:38

Obrázky, obrázky, obrázky ....
Asi jedno z věčně se vracejících a opakujících se témat tohoto DF. :twisted:

Proto "ještě jednou".
Naším cílem bylo a je, aby fotografie nebyly na externích úložištích, ze kterých dříve nebo později zmizí. Ať už proto, že uživatel zruší galerii a nebo proto, že úložiště ukládá obrázky jen na omezenou dobu. V DF potom budou prázdná místa. Případně je načtení obrázku závislé na fungování externího úložiště.

Obrázky jsou proto součástí diskusního fóra, kde zústanou trvale v databázi dokud bude DF fungovat. Opravdu není nic horšího než procházet rok dva staré téma na nějakém foru, kde chybí polovina fotek. :cry:

Daní za toto uchování je jisté omezení velikosti vkládaných obrázků. Můžeme sice diskutovat o tom, jestli je obrázek velký nebo malý, ale v každém případě zaplňuje diskový prostor a s růstem velikosti obrázku narůstá problém s načítáním a plynulým během DF. Limit pro obrázek je dán i proto, že je předpoklad, že někteří uživatelé, nemaje soudnost, dají na DF obrázek v plném rozlišení .

Některá DF disponují různými variantami zobrazování obrázků. Tyto varianta, ale nejsou základní součástí aplikace a v zásadě se jedná o doprogramované prvky. Tyto prvky nejsou oficiálně podoporované a často, díky nekorektnostem, bývají zdrojem nestability DF apod. A touto cestou taky jít nechceme.

Na okraj. Pravidelně vkládám do Novinek obrázky převzaté ze Slot Car Today. A tyto obrázky neprochází žádnou úpravou. :!: Takže pokud i renomovaný portál využívá obrázky, které svými parametry odpovídají tomuto DF, tak asi námi zvolenená velikost a rozměr nejsou úplně mimo. ;)

Takže bych prosil všechny uživatele, aby chápali tento stav a aby věnovali chvíli pozornosti úpravě obrázků před vložením. Případně využili variantu s odkazem na galerii s fotografiemi s větším rozlišením.

Uživatelský avatar
RUMOV
Příspěvky: 338
Registrován: 03 led 2014, 09:32
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše připomínky k fungování diskusního fóra

#30 Příspěvek od RUMOV » 27 bře 2015, 12:12

Má pravdu předsedo.... :lol:
Souhlasím s Vítkem, není nic blbějšího, než když něco hledáte, třeba na zahraničním fóru a po pracném nalezení a doklikání k tématu, se Vám na stránce objeví, (respektive neobjeví) fotka která Vás zajímá a kvůli které jste celé to hledání absolvovali...
Není přece nic jednoduššího, než fotku, která Vás zde na DF zajímá ,stáhnout do počítače a přiblížit si jí doma na ploše. :idea: ...i za cenu menšího rozlišení...

Jak říká moje žena, co je malé to je hezké...
...RUM BENE BIBITUR, HOMINEM TE ESSE, MEMENTO...

Odpovědět