Pilot z 3D tiskárny v měřítku 1:32
Re: Pilot z 3D tiskárny v měřítku 1:32
Kdysi jsme figurky pilotů dělali z moduritu a ten se pak pekl v troubě, protože ten uvařený byl křehký. Možná by stálo za to o tom přemýšlet. Určitě by to nevzalo tolik času a určitě je to o chlup ekologičtější
. Jen nevím, jestli je k dostání ještě modurit.

Modurit se dá koupit, ale proč mluvit o ekologii při tvorbě panáčka s rozměry 1,6x3 cm. Příkon 3D tiskárny je 270 W,
tisk z PLA je hotov za cca 19 minut. Trouba má 2 000 W a také to chvíli trvá. Možná za podzimních večerů pomůže u trouby otevřít dvířka a trochu si vyhřát kuchyni.
Pořád tlačím na Mirka Kotíka, ať dá na e-shop ITES to původní tělíčko pilota jako náhradní díl a přidal dvě hlavičky, jednu s integrální a druhou s klasickou helmou.
tisk z PLA je hotov za cca 19 minut. Trouba má 2 000 W a také to chvíli trvá. Možná za podzimních večerů pomůže u trouby otevřít dvířka a trochu si vyhřát kuchyni.
Pořád tlačím na Mirka Kotíka, ať dá na e-shop ITES to původní tělíčko pilota jako náhradní díl a přidal dvě hlavičky, jednu s integrální a druhou s klasickou helmou.
Co mu ještě říct, že má formy na interiér do Favorita... To by se taky prodávalo dobře. 

PWR
Zkusím, ozvu se, jak to dopadlo.
Tak jsem se ptal Mirka i Patrika, který v Plzni všechny modely montuje.
Problém je asi v tom, že se nabídne něco na e-shopu a těch pět modelářů, co si to koupí je opravdu málo.
Jinak Milan Šůla má rámeček s doplňky pro Favorita, kde je volant, řadící páka, ručka brzdy, hasící přístroj,
stěrače, výfuk a hlavička pilota s otevřenou helmou. Také má vyfouklé vnitřky s jezdcem, se spolujezdcem
a snad i ochranný rám.
Problém je asi v tom, že se nabídne něco na e-shopu a těch pět modelářů, co si to koupí je opravdu málo.
Jinak Milan Šůla má rámeček s doplňky pro Favorita, kde je volant, řadící páka, ručka brzdy, hasící přístroj,
stěrače, výfuk a hlavička pilota s otevřenou helmou. Také má vyfouklé vnitřky s jezdcem, se spolujezdcem
a snad i ochranný rám.
To je přesně to, o čem jsme už několikrát mluvili. Obecně malý lokální trh, navíc s pomalu zanikajícím hobby odvětvím - to nejsou zrovna pozitivní faktory pro jakoukoliv výrobu a obchod. Stačí si vzpomenout na inovované formule a jejich prodeje v řádu maximálně desítek kusů.
Milanovy sety příslušenství (např. pro Š130, inserty pro monoposty) jsou perfektní a levné jen díky tomu, že vše dělá víceméně jako koníčka. Kdyby do ceny měl započítávat čas, formy, nástroje, materiál atd., nikdo by to nebyl schopen zaplatit.
Milanovy sety příslušenství (např. pro Š130, inserty pro monoposty) jsou perfektní a levné jen díky tomu, že vše dělá víceméně jako koníčka. Kdyby do ceny měl započítávat čas, formy, nástroje, materiál atd., nikdo by to nebyl schopen zaplatit.
No, tak jsem se dostal do stavu, že vymodelovat se to nějak dá, ale zatím se mně nepodařilo nějak použitelně vytisknout. Takže zjednodušuju model, upravuju vrstvy a podobně, ale v tak malé velikosti je to docela problém pro pla.
Edit.
Každopádně, kdo by chtěl model vyzkoušet, tak je uložen níže.
https://www.printables.com/cs/model/641 ... ot-formule
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...
Stáhnul jsem si hlavičku, díval jsem se na ni, Milan ji má dokonalou ale bez brýlí, výborně vypadá v zavřené karoserii, ale v otevřené by to ty
brýle chtělo. Ale opět, nestaví se makety na výstavu, ale auta na dráhu.
Trochu odbočím, v Ites by chtěli zkusit dát na e-shop podvozek který se vyrábí pro původní modely, teď je to Porsche 917.
Měl by být kompletně osazen přední osou s koly a zadní osou s koly a jejich in-line převodem, bez motorku a bez vodítka.
Vzhledem k tomu, že se dá měnit rozvor může být podvozek docela zajímavou variantou pro stavbu.
Je to zatím ve fázi úvah, vzhledem k tomu, že jsem ho navrhoval to neberte jako moji chválu, ale výlisek podvozku z ABS je opravdu
perfektní, ale hlavně funkční.
brýle chtělo. Ale opět, nestaví se makety na výstavu, ale auta na dráhu.
Trochu odbočím, v Ites by chtěli zkusit dát na e-shop podvozek který se vyrábí pro původní modely, teď je to Porsche 917.
Měl by být kompletně osazen přední osou s koly a zadní osou s koly a jejich in-line převodem, bez motorku a bez vodítka.
Vzhledem k tomu, že se dá měnit rozvor může být podvozek docela zajímavou variantou pro stavbu.
Je to zatím ve fázi úvah, vzhledem k tomu, že jsem ho navrhoval to neberte jako moji chválu, ale výlisek podvozku z ABS je opravdu
perfektní, ale hlavně funkční.
Konečně se mně podařilo vytisknout v trochu lepší kvalitě. Nutno tisknout v poloze na zátylku. Nutno ve sliceru vytvořit menší plošku. Při poloze na stojáka je obličej i celý kšilt velice ničemný...
Jsem typickým občanem České republiky.
Diky moc, zkusím mu napsatmodel píše: ↑08 lis 2023, 17:21Tak jsem se ptal Mirka i Patrika, který v Plzni všechny modely montuje.
a snad i ochranný rám.
PWR