V posledních letech jsem jezdil na dráhu do Luhačovic, kde fungoval i kroužek. Kluci každý rok vytvořili jednu "maketu" 1:24.
DF03.jpg
Výsledky kroužku 2014/15
DF01.jpg
Materiální zabezpečení, přístup rodičů, nejistota okolo dráhy atd. by byly na dlouhé povídání.
Aktuálně v Luhačovicích nefunguje nic, ale to je zase jiný smutný příběh.
Ad závody.
Nechci mluvit o PC, který skončil jak skončil.

A ani o něčem jiném, kde se neúčastním.
K Moravské Lize jen toto.
- Vždy bude, ať budou pravidla jakákoliv, problém v přístupu účastníků. Tedy co budou ochotni a (všeho)schopni udělat pro úspěch i pro účast.
- V pravidlech mohu požadovat jen to, co jsem schopen rychle zkontrolovat.
- U účasti tzv. od nuly bude problém s náklady ať budou pravidla jakákoliv.
- Ve výhodě bude ten, kdo bude mít šanci auto nejen koupit a nastavit, ale i vyzkoušet. A hlavně bude v kontaktu s jinými. Kdo nemá přístup na dráhu, ten je v jisté nevýhodě.
- V ML nevím k čemu bychom se měli nebo mohli vrátit. Pravidla se roky nemění. Nikdo ani nemusí jet všechny kategorie, protože se boduje samostatně.
- O pravidlech pravidelně mluvíme a vše, co bylo v průběhu času přidáváno, tak bylo v konsensu většiny účastníků. Nikdy nebudou spokojeni všichni. A ta nespokojenost a neochota se podřídit je často dobrá výmluva. A laciný zdroj pro kritiky. Nepravdivých slov k ML jsem slyšel ....
- V pravidlech, které mají logiku jako celek, obvykle nejde změnit jen jeden prvek. A ani tzv. reset není jak zárukou nových účastníků, tak by byl velmi nefér ke stávajícím.
- Jiná věc je pokud by někdo začal nový "CUP". Na minimum je v ML stlačen NSR GT3, nebo nejnovější kategorie Formule. Ale to má i jiné důvody.
- Postavit pravidla na jednom prvku, výrobci apod. s sebou nese riziko, že se něco změní a nebude a pravidla se budou přizpůsobovat situaci. Viz. NSR GT3 a základní motor - začínalo se s "oranžovým", přišel lepší "fialový" a výrobce ho dal do dalších modelů.
- Pro mně je do budoucna i dobrou zkušeností doprovodný
F40 Cup.
Ale k problematice závodů a pravidel velmi rád založím nové vlákno. Čtení na vlastní nebezpečí.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.