Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod paulo1111 » pát pro 05, 2014 11:20 am

Daji se propojit 2 totozne autodrahy Carrera Go 1:43 ? Kazda by mela 9 metru. Zajima me, zdali to jedno trafo utahne a nebo jestli budu potrebovat nejake extra silnejsi. Co by se stalo, kdybych zapojil obe trafa? Predem diky za radu.


Z důvodu budoucího využití infrmací a lepšího vyhledávání jsem upravil název vlákna tak, aby odpovídal obsahu.
Díky za pochopení.
Admin Vítek
paulo1111
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv pro 04, 2014 12:08 pm

Re: Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod Petr L » pát pro 05, 2014 11:34 am

Spojovat se dráhy dají bez potíží a mnoho lidí to dělá. trafo většinou utáhne bezproblémů okruhy okolo 10 m, u delších se dá předpokládat, že nebude napájení stíhat, než bych řešil silnější zdroj, zkusil bych osvědčenou metou propojení trolejí z místa napájení do cca prostředku dráhy. Nejde o to, že by trafo provoz neutáhlo, ale pouze o to, že na delší vzdálenosti dochází k úbytkům, takže auta na vzdálenějších místech jedou pomaleji a jak se blíží k cíli, zrychlují a to se propojením dá řešit.
Osvědčenou metodou jak místo propojení zjistit a je li vůbec potřeba, je rozpojení dráhy v cíli, tedy rozpojení posledního dílu dráhy od napájecího dílu. Kde se cestou auto zastaví, nebo zpomalí, tam je to místo propojení .
Pozor při propojování na prohození dráh mezi sebou a na polaritu!
Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned pro 15, 2013 10:28 pm
Bydliště: Praha

Re: Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod paulo1111 » pát pro 05, 2014 11:53 am

Diky za radu. Kdyz je spojim, bude draha dlouha 18 metru, tak nevim jestli to trafo zvladne. Napojit obe trafa je blbost? Jestli jsem te spravne pochopil, tak mam zapojit treba PLUS v miste startu a MINUS v polovine drahy. Je to tak?
paulo1111
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv pro 04, 2014 12:08 pm

Re: Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod Petr L » pát pro 05, 2014 12:12 pm

Ne ne, jde o to propojit v drážce + v místě startu a za půlkou a u - to samé, takže napájení půjde na dvě místa najednou.

20141205_115926.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned pro 15, 2013 10:28 pm
Bydliště: Praha

Re: Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod Vítek » pát pro 05, 2014 12:52 pm

Použít a připojit můžete i dvě trafa. Každé na jednu drážku. A s projením jak napsal Petr L .
KEEP CALM AND FOLLOW THE WHITE RABBIT
Uživatelský avatar
Vítek
Site Admin
 
Příspěvky: 507
Registrován: pon pro 16, 2013 1:05 am
Bydliště: Zlín

Re: Spojeni dvou autodrah

Příspěvekod paulo1111 » pát pro 05, 2014 2:15 pm

Moc vam dekuji ;)
paulo1111
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv pro 04, 2014 12:08 pm

Re: Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod RUMOV » pát pro 05, 2014 2:24 pm

To paulo 1111,

Nechci ti samozřejmě nic cpát, tak dám na výběr několik variant...

1. já použil trafo z PC předělané na regulovaný zdroj, bez regulace to dá 12,2 v, s regulací 9,2 max funguje to bez problémů, za pár kaček hodně muziky a nemusí to být jen AC/DC, klidně i Black Sabath... :evil:
Je to zde v tématu.

2. jako zdroj použít napáječ třeba z notebooku, dají se sehnat různé napětí, 14,8...19voltů, proudy to na carreru 43 dává dostatečné, pokud k tomu dáš regulaci jsi na optimálních 13-14 voltech. Ale carrera go jezdí s ovladačem cca 20 ohm i na 9 voltů, a dobře. :idea: https://www.youtube.com/watch?v=9XG51md ... 2T7r1V5AIw

3. samozřejmě můžeš použít na každou drážku samostatné napájení, respektive trafo, ať už origo carrerácké, či jakékoliv jiné, pouze musí být stejnosměrné. :idea:

A co se týká bodového napájení, nevím jaká vzdálenost je doporučená, já to dělal pro sichr na Rumoringu po 2-3 metrech, určitě se to vyplatí, úbytky tam žádné nejsou.
Vršek rallye Rumoring, je dlouhý 14,5 metru,(spodek jsem ještě neměřil, tipnul bych to na cca 5-6 metrů) a trafo z PC to zvládá v pohodě a všude na trati je stejné napětí.

A nakonec, co se týká napojení dvou drah, pokud jsou obě carrera, není žádný problém, pokud je každá jiná,je to trochu komplikovanější, ale také to jde. :roll:
To je zase zde http://iprumov.blogspot.cz/2014/01/4-st ... rokem.html

Drážce zdar a té prťavé obzvláště... :lol:
...RUM BENE BIBITUR, HOMINEM TE ESSE, MEMENTO...
Uživatelský avatar
RUMOV
 
Příspěvky: 327
Registrován: pát led 03, 2014 9:32 am
Bydliště: praha

Re: Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod Petr L » pát pro 05, 2014 5:23 pm

Kolik prpoojení lze jednoduše odzkoušet, testem, který jsem zmínil výše:

rozpojit poslední díl dráhy u napájecího dílu a pak nechat jet auto konstantní rychlostí, kde zpomalí, tak propojit, zjištěnou vzdálenost použít na umístění dalších propojů a pak opět odzkoušet.
Nic složitého a je to 100%, šťouralové mohou postupovat podle tohoto návodu:

http://www.italiaslot.com/modules.php?n ... e&sid=1411
Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned pro 15, 2013 10:28 pm
Bydliště: Praha

Re: Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod řepák » pon kvě 30, 2016 5:45 pm

.. aha , já koupil 3 sety GO , 2 novější ( speed control ), resp. nové a 1 nějakou Formule chapmions ? ... vůbec mě ale nenapadlo že by auta , tam někde vzadu strádala na proudech .
Nic méně mám 3 napájecí díly + trafa , 2 klasické a to jedno z toho stařečka , kde jsou křížení , a tam se napájí každá dráha zvlášť . Čistě teoreticky , když ,,půjdu,, po drážce a tam někam dozadu dám ten klasickej napájecí díl a ,,přikrmím,, to tak by to mohlo snad stačit ?? Nebo mi to udělá neplechu s ovládáním ?
..Pak jsem koukal že to pokládáte na osb desky ?
řepák
 
Příspěvky: 71
Registrován: čtv kvě 19, 2016 5:30 pm

Re: Carrera GO - spojeni více autodrah a jejich napájení

Příspěvekod RUMOV » úte kvě 31, 2016 12:23 am

Ahoj, já jsem řešil napájení tak, že jsem pro sichr, po každých cca 2 metrech vytáhl z dráhy levou i pravou drážku a vzájemně je spojil s napájením..
Řešení je to možná až moc přehnané, stačilo by bohatě tak po pěti metrech, ale pokud děláš dráhu nerozebíratelnou, asi se to do budoucna vyplatí.. :idea:
Více ostatně zde... http://iprumov.blogspot.cz/2014/02/5-st ... rokem.html
...RUM BENE BIBITUR, HOMINEM TE ESSE, MEMENTO...
Uživatelský avatar
RUMOV
 
Příspěvky: 327
Registrován: pát led 03, 2014 9:32 am
Bydliště: praha

Další

Zpět na Zdroje, ovladače, měření času …

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron