No, já jsem knihovnu instaloval přibližně stejně jako v odkazu níže jako Instalace ze seznamu Arduino IDE. Jen jsem do vyhledávání napsal fastled. Vyhledávač našel několik různých variant a já jsem si nahrál tu nejnovější verzi. Při spuštění převaděče kódu pak sice arduino nahlásilo chybu nebo spíš poznámku, že se jedná o nějakou novější verzi, ale program prošel kompletně celým převodem a na funkci počitadla to nemělo žádný vliv.
To, na co se odkazuješ ve svém odkazu jsou knihovny pro způsob nahrávání Ruční instalace. Můžeš asi použít všechny

https://blog.laskarduino.cz/instalace-k ... duino-ide/
To, co je na obrázku schématu, je zapojení dvou diod pro jednu dráhu (jedna dioda na mostě zprava a jedna dioda na mostě zleva). Pro svou dvoudráhu toto schéma provedeš ještě jednou. Tedy od osvětlovacích diod (nebo spíš od konektoru 5V) povedeš vodič k druhé dvojici modrým diod a přes druhé odpory a tranzistor to povedeš do konektoru GND a do nějakého volného konektrou, třeba 10. Nastavení těchto diod bohužel není v druhém dílu návodu uvedeno a já tytot modré diody nemám zapojeny, tak snad mě doplní nebo opraví někdo další.