Návod jak postavit časomíru

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
hydrostar
Příspěvky: 55
Registrován: 08 lis 2014, 19:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Návod jak postavit časomíru

#51 Příspěvek od hydrostar » 15 led 2022, 22:32

Ještě v tom race coordinatoru na ten řádek s COM4 musíš kliknout. Ale to bylo vidět, že je vysvícený. Tak uvidíš.

Ale pokud zelená svítila, tak minimálně ona musí být v pořádku a funkční.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Yarin
Příspěvky: 47
Registrován: 29 zář 2016, 19:34

Re: Návod jak postavit časomíru

#52 Příspěvek od Yarin » 16 led 2022, 10:57

Ráno, obzvláště nedělní, moudřejší sobotního večera ..... diody svítí jak mají, foto diody spínají jak mají .... velikánský díky Hydrostar za trpělivé vysvětlování bez jehož rad bych byl v p..... Savec za příspěvky a potrzení moji domněnky o zapojení a hlavně jakubadamcik za poskytnutí precizního video návodu na stavbu a také na zprovoznění Arduina a Race coordinatoru. Elektronika je pro mne velmi vzdálené téma a v penzi se jej učit nebudu, ale přesto jsem si udělal doplněk k dráze... Kde byl problém co jsem řešil v předešlých příspěvcích: proklemoval jsem si DNG na tranzistorech, ale nezapojil do arduina .... to jsem chtěl udělat kvůli postupu až na závěr aby mi vodiče nepřekážely ... jak jsem spěchal v závěru zapojování zapomenul jsem ... poučka: když už si uděláš schéma kam si škrtáš co jsi zapojil, dělej tak až do konce :roll: Zatím startuji simulaci závodu mezerníkem mikrospínač mám sice v arduinu zapojen na pozici 8 a musím zjistit co v nastavení zakliknout .... nebo pokud někdo poradí :?:

Uživatelský avatar
hydrostar
Příspěvky: 55
Registrován: 08 lis 2014, 19:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Návod jak postavit časomíru

#53 Příspěvek od hydrostar » 16 led 2022, 16:32

Yarin píše:
16 led 2022, 10:57
...Zatím startuji simulaci závodu mezerníkem mikrospínač mám sice v arduinu zapojen na pozici 8 a musím zjistit co v nastavení zakliknout ....
Pokud máš mikrospínač na Pin 8, pak v Digital setup na Pin 8 nastavíš Callbutton. No a i mně se praktičtější zdá to ovládání klávesnicí. Stejně nakonec při nastavení dalšího kola musíš sáhnout po klávesnici a případně myši.

Jinak rádo se stalo.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Yarin
Příspěvky: 47
Registrován: 29 zář 2016, 19:34

Re: Návod jak postavit časomíru

#54 Příspěvek od Yarin » 23 led 2022, 22:06

Konečně skoro vše funguje jak má - start jde mezerníkem, ale také mikrospínačem na "mostě". Proběhla mockrát simulace závodu kde se měří čas, ukazuje průměr, nejlepší čas v závodě, čas posledního kola, ukazuje se počet kol a také se označuje modrou ledkou drážka ve vedení. Co mám ale špatně (a nevím jak odstranit) je nastavení v počtu kol. Po prvním projetí je hned jednička jako první kolo. To by šlo startovat před mostem, ale zase by nefungovalo "ulití startu", které je ve funkci SW také docela dobré. V ukázce je po prvním projetí nula, takže to nějak jde .... poradí nějaký SW borec?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

SaVec
Příspěvky: 50
Registrován: 14 led 2014, 20:09

Re: Návod jak postavit časomíru

#55 Příspěvek od SaVec » 24 led 2022, 10:32

Nastavení zmeníš v Race Setup> Expert Race Setup>Scoring>Start Method. Zaklikneš Start Behind Sensor a je to.

model
Příspěvky: 908
Registrován: 27 úno 2015, 19:58

Re: Návod jak postavit časomíru

#56 Příspěvek od model » 24 led 2022, 13:03

Zlatá analogová autodráha ...

Yarin
Příspěvky: 47
Registrován: 29 zář 2016, 19:34

Re: Návod jak postavit časomíru

#57 Příspěvek od Yarin » 24 led 2022, 13:13

Nastavení zmeníš v Race Setup> Expert Race Setup>Scoring>Start Method. Zaklikneš Start Behind Sensor a je to.
Moc díky večer doma vyzkouším.... já jsem s jazyky na válečné stezce a na penzi se mi to už tak nějak nechce učit :-(

Yarin
Příspěvky: 47
Registrován: 29 zář 2016, 19:34

Re: Návod jak postavit časomíru

#58 Příspěvek od Yarin » 24 led 2022, 13:17

Zlatá analogová autodráha ...
však toto je na analog .... počítadlo kol a měření času na domácí zkušební dráhu. Není to sice Spy Tech, ale čas mi to změří a kdybych chtěl snad závodit, tak to i kola počítá .... Podle toho jak jsem si to "proklikával", tak by to mělo umět i správu jezdců, případně modelů a vést systém závodů i bodování. To ale jde mimo mne.

Uživatelský avatar
hydrostar
Příspěvky: 55
Registrován: 08 lis 2014, 19:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Návod jak postavit časomíru

#59 Příspěvek od hydrostar » 24 led 2022, 21:23

Zvláštní, já jsem to nulté projetí branou myslím vůbec řešit nemusel. Jinak ten dizajn brány je luxus.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Yarin
Příspěvky: 47
Registrován: 29 zář 2016, 19:34

Re: Návod jak postavit časomíru

#60 Příspěvek od Yarin » 25 led 2022, 09:57

já jsem to nulté projetí branou myslím vůbec řešit nemusel.
To je určitě implicitně nastaveno jak píšeš, ale já si to "rozhasil" když jsem se seznamoval se SW. Při prvním spuštění se mi totiž počítadlo nechovalo jak má a já hledal chybu v SW ..... byla ale v mém špatném zapojení tranzistorů :-( Teď už odloženo a příprava stavby "testovacího okruhu" zahájena :idea:

Odpovědět