od majklik » stř dub 12, 2017 11:43 am
Tak check lane potešíl tím, že zároveň funguje jako adapter unit (30360), takže 2 funkce v jednom. Trošku jsem se přehlédl a zjistil, že jsou podporovány max 2 check lajny na okruh, jsem to s těmi čtyřmi přepískl.
Chce to CU s firmware 3.36+. X-Lap to nepodporuje, stejně tak nefunguje s Carrera elektronivkým počítadlem kol (30355). Započítá to každou checkljnu jako konec kola.
S HSSRMS mi to počítá v naprosté většině případů dobře po nastavení počtu sektorů, akorát to blbě zpbrazuje na obrazovce (časy všech segmentů nepíše na správné míto, přepisuje jen čas posledního sektoru). Mám starší 1.9.3.7, třeba v novějších opraveno (prosím, kde je vůbec dneska download pro HSSRMS?). Občas se ale konec okruhu posune o checklajnu vedle a konec kola je najednou jinde, než má být. Asi se stane, pokud checklajna nezapočte korektně průjezd.
S HSSRMS to měří jen mezičasy jednotlivých segmentů. Originál Carrera race app má mít i režim pro měření průběhu rychlosti a zrychlení, když se namlátí víc check line těsně za sebe (pk to ale i neměří mezičasy, slouží dle mnuálu k oestování a porovnání dynamiky aut).
"Zúžená zákruta" je také pěkná sranda. Zabírá na délku trochu víc než jen 3x 1/60 ztáček, tkže je k tomu přiložena 2x i zkrácený rovný díl na 3/4, aby to delkově vycházelo.