check lane

check lane

Příspěvekod dadic » stř bře 22, 2017 10:02 pm

Zdravím, na stránke carrery som natrafil na novinky. Celkom ma zaujal merač medzičasov. Je možne ho kúpiť u nás(čr a sr)??? Lebo ja som ho zatiaľ u našich predajcov nikde v ponuke nevidel. Ak ho už mate funguje je to dobre???? Meria to medzičasy alebo aj zrýchlenie??? Celkom zaujímavá môže byť aj zúžená zákruta. Dajte nejaké info ak to už mate náhodou doma. Dík
Naposledy upravil dadic dne čtv bře 23, 2017 8:47 pm, celkově upraveno 1
dadic
 
Příspěvky: 12
Registrován: pát led 16, 2015 1:21 pm

Re: multistart lane

Příspěvekod Bastacka » čtv bře 23, 2017 2:18 pm

Tak tu zatáčku jsem u nás ještě neviděl. V Německu +-50e.
Multistartlane +- 18e.
Checklane ještě není v prodeji.
Uživatelský avatar
Bastacka
 
Příspěvky: 253
Registrován: čtv úno 11, 2016 9:21 pm

Re: check lane

Příspěvekod majklik » stř dub 12, 2017 11:43 am

Tak check lane potešíl tím, že zároveň funguje jako adapter unit (30360), takže 2 funkce v jednom. Trošku jsem se přehlédl a zjistil, že jsou podporovány max 2 check lajny na okruh, jsem to s těmi čtyřmi přepískl.
Chce to CU s firmware 3.36+. X-Lap to nepodporuje, stejně tak nefunguje s Carrera elektronivkým počítadlem kol (30355). Započítá to každou checkljnu jako konec kola.
S HSSRMS mi to počítá v naprosté většině případů dobře po nastavení počtu sektorů, akorát to blbě zpbrazuje na obrazovce (časy všech segmentů nepíše na správné míto, přepisuje jen čas posledního sektoru). Mám starší 1.9.3.7, třeba v novějších opraveno (prosím, kde je vůbec dneska download pro HSSRMS?). Občas se ale konec okruhu posune o checklajnu vedle a konec kola je najednou jinde, než má být. Asi se stane, pokud checklajna nezapočte korektně průjezd.
S HSSRMS to měří jen mezičasy jednotlivých segmentů. Originál Carrera race app má mít i režim pro měření průběhu rychlosti a zrychlení, když se namlátí víc check line těsně za sebe (pk to ale i neměří mezičasy, slouží dle mnuálu k oestování a porovnání dynamiky aut).

"Zúžená zákruta" je také pěkná sranda. Zabírá na délku trochu víc než jen 3x 1/60 ztáček, tkže je k tomu přiložena 2x i zkrácený rovný díl na 3/4, aby to delkově vycházelo.
majklik
 
Příspěvky: 19
Registrován: stř lis 16, 2016 9:55 pm

Re: check lane

Příspěvekod Bastacka » stř dub 12, 2017 1:03 pm

Uživatelský avatar
Bastacka
 
Příspěvky: 253
Registrován: čtv úno 11, 2016 9:21 pm

Re: check lane

Příspěvekod Bastacka » stř dub 12, 2017 1:05 pm

Ha 3 týdny a checklane už je v prodeji .
Dík za info.
Uživatelský avatar
Bastacka
 
Příspěvky: 253
Registrován: čtv úno 11, 2016 9:21 pm

Re: check lane

Příspěvekod majklik » stř dub 12, 2017 3:06 pm

Aha, takže to che mít opravdu ten správný firmware v CU (teď mi hlásí 5330 verzi HSSRMS) a pak to v kombinaci s HSSRMS 2.0.0.3 funguje OK (starší HSSRMS nějak s tímhle firmware CU nešlape). Elektronické počítadlo kol Carrera (30355) data z checklajny ignoruje, časy a počty celých kol počítá OK. X-Lap každou checklajnu dá jako celé kolo (takže naprd).
Jen to nastavení pořadí checklajnů a toho, aby fungoval zároveň i průjezd pitstopem jako konec kola je trošku na uklikání speed tlačítkem a několik off/on dráhy. :-)

Mám i tu multistart lajnu a cheklajny navíc, když bude hezky, zkusím venku postavit čtyřdráhu, zda to bude počítat správně, když tam bude druhá multistart lajna a budou i checklajny po dvou vedle sebe na čtřdráhu.
majklik
 
Příspěvky: 19
Registrován: stř lis 16, 2016 9:55 pm

Re: check lane

Příspěvekod Bastacka » stř dub 12, 2017 4:20 pm

To jsme tu už řešili:
viewtopic.php?f=38&t=749&start=10

Teď je firmware 5336.
Uživatelský avatar
Bastacka
 
Příspěvky: 253
Registrován: čtv úno 11, 2016 9:21 pm

Re: check lane

Příspěvekod majklik » stř kvě 10, 2017 5:18 pm

Pro doplnění: do režimu check line jde přepnout i pit stop, takže pokud jich mám víc na trati, tak i pit stopy jdou nastvit, zda se na nich nic nepočítá, bere jako konec kola (pokud je paralelně ke start rovince) nebo se počítá jako 1. nebo 2. mezičas (když je pit stop paralelně k check line).
majklik
 
Příspěvky: 19
Registrován: stř lis 16, 2016 9:55 pm

Re: check lane

Příspěvekod HurvinekCZ » sob pro 09, 2017 8:14 pm

Zdravím všehny,
obracím se na Vás s prosbou o radu.
Koupil jsem si CHECK LANE zatím jen jednu. A nepřišel jsem na to jak jí nastavit aby mi to brala aplikace SMARTRACE nebo CARRERA RACE APP(obou aplikací mám poslední verzi) + dodávám že to mám na iPADu takže iOS.

Parametry dráhy mám:
Poslední CU, HW 5 a SW 337
DUAL PIT LANE vedle CU takže mohu stratovat ze 4 pruhů, asi 12 různých vyhybek a do půlky okruhu jsem zapoijil CHECK LANE.

Je defakto jedno v jaké aplikaci to pustím ale pokaždé když přejedu CHECK lane tak mi to napíše nové kolo....

Setkal se s tím někdo ???
Do budoucna bych jich chtel více zapojit do okruhu.

Předem děkuji za radu či nápad jak to zprovoznit.
Uživatelský avatar
HurvinekCZ
 
Příspěvky: 55
Registrován: ned říj 02, 2016 12:15 pm
Bydliště: Praha

Re: check lane

Příspěvekod majklik » ned pro 10, 2017 11:07 am

Fakticky je elektronika v check lane a multistart lane identická. Musíš nakonfigurovat v CU, že je to checklajna na 1. pozici, jinak přejetí to počítá jako průjezd kolem.
Viz manuál - při zapnutí CU držet SPEED tlačítko pak jim naklikat, že chci konfigurovat check lajnu na 1. pozici (svítí LED 1+2+3) a následně přes ni přejet autíčkem a dát START (stejný postup, jak když se nastavuje pit stop, zda má/nemá počítat průjezd přes něj jako konec kola, jenom nahazuješ jen LED 1 nebo LED 1+2).
Při přidání dalšího měřeného segmentu trati, tak nastavuješ check lane identicky, že je to check lane na pozici 2 (nahození LED1 až 4). Trať jde rozdělit max na 3 měřené segmenty.
Takže pokud nechceš stavět plnou čtyřdráhu, tak uplatníš max 2 check lane díly (v roli check lane jde použít i pit stop, jak jsem psal výše).
majklik
 
Příspěvky: 19
Registrován: stř lis 16, 2016 9:55 pm


Zpět na Carrera

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron