Digital 132 - Help me, please

Zpráva
Autor
Ivo
Příspěvky: 4
Registrován: 01 led 2016, 13:18

Digital 132 - Help me, please

#1 Příspěvek od Ivo » 03 led 2016, 23:36

Ahoj modeláři,
k Vánocům jsem dětem (no tak dobře, sobě...), koupil Carreru digital. Ale děti už na ní zapracovaly :( , takže když dám jedno z aut na dráhu, dráha pípá, bliká všech pět kontrolek a auto vždy popojede tak o 5 cm, zastaví, půl vteřiny počká, zas popojede a tak pořád dokola. Na ovládání auto nereaguje a když je na dráze, nereaguje ani druhý auto. Když ale to první auto sundám, druhý funguje naprosto v pořádku. Zkoušel jsem na tom mačkat úplně všechny tlačítka a nic se nezměnilo...Nemáte, prosím, někdo zkušenost, co by s tím mohlo být? Napadá mě jenom, že by v tom autě mohlo být něco zkratovaný, ale v digitálním věku to může být něco rafinovanějšího a nerad bych dráhu zlikvidoval.
Dík moc za všechny rady.
Ivo

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Digital 132 - Help me, please

#2 Příspěvek od Petr L » 04 led 2016, 00:13

První a nejčastější závadou je zkrat na dráze. Doporučuji překontrolovat vodítko. kartáčky by mohly být nějak pomotané, nebo ohnuté a můžou se spolu dotýkat, nebo jeden z kartáčků může být ohnutý a propojovat obě napájecí kolejnice. Pokud to nepomůže, dej vědět, budeme hledat dál. :-)

Hecis
Příspěvky: 28
Registrován: 11 led 2015, 16:50

Re: Digital 132 - Help me, please

#3 Příspěvek od Hecis » 11 led 2016, 19:44

Položil bych takovou záludnku otazku....umite nastavit auta a ovladace?

Ivo
Příspěvky: 4
Registrován: 01 led 2016, 13:18

Re: Digital 132 - Help me, please

#4 Příspěvek od Ivo » 24 led 2016, 22:19

Petr L píše:První a nejčastější závadou je zkrat na dráze. Doporučuji překontrolovat vodítko. kartáčky by mohly být nějak pomotané, nebo ohnuté a můžou se spolu dotýkat, nebo jeden z kartáčků může být ohnutý a propojovat obě napájecí kolejnice. Pokud to nepomůže, dej vědět, budeme hledat dál. :-)
Dík moc za radu. Vyzkoušel jsem, ale to bylo v pořádku. Potom to jeden kamarád rozebral a zdálo se že jeden drátek od kartáčku dovnitř byl zkratovanej na desku plošňáku, tak to spravil a pořád to dělá to samý. Tak ještě kompletně vyčistil plošňák vevnitř a kde se zdálo něco špatnýho to přepájel, ale furt to samý. Mám hypotézu, že se tam tím zkratem něco odpálilo. Nevíte náhodou někdo, jestli se dá ten plošňák někde koupit náhradní?

Ivo
Příspěvky: 4
Registrován: 01 led 2016, 13:18

Re: Digital 132 - Help me, please

#5 Příspěvek od Ivo » 24 led 2016, 22:24

Hecis píše:Položil bych takovou záludnku otazku....umite nastavit auta a ovladace?
Když jsem dráhu poprvé otevel a sestavil, tak jsem to nějak dokázal. Když to začlo blbnout, taky jsem to zkoušel, ale zdálo se mi, že to nastavování vůbec nereaguje... Jestli víš, jak to opravit mačkáním knoflíků, budeš u mých dětí velmi oblíben (a hlavně u mě:).

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Digital 132 - Help me, please

#6 Příspěvek od Petr L » 24 led 2016, 23:13

Řešíte nastavení aut ke klasickým ovladačům, nebo bezdrátům? Jinak ale doporučuji kouknout na návod je to fakt jednoduché :-)

milangs1200
Příspěvky: 146
Registrován: 07 zář 2014, 17:53

Re: Digital 132 - Help me, please

#7 Příspěvek od milangs1200 » 25 led 2016, 08:54

Na autodráze se mi líbí ta její jednoduchost.

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Digital 132 - Help me, please

#8 Příspěvek od Petr L » 25 led 2016, 14:46

Ivo píše:
Petr L píše:První a nejčastější závadou je zkrat na dráze. Doporučuji překontrolovat vodítko. kartáčky by mohly být nějak pomotané, nebo ohnuté a můžou se spolu dotýkat, nebo jeden z kartáčků může být ohnutý a propojovat obě napájecí kolejnice. Pokud to nepomůže, dej vědět, budeme hledat dál. :-)
Dík moc za radu. Vyzkoušel jsem, ale to bylo v pořádku. Potom to jeden kamarád rozebral a zdálo se že jeden drátek od kartáčku dovnitř byl zkratovanej na desku plošňáku, tak to spravil a pořád to dělá to samý. Tak ještě kompletně vyčistil plošňák vevnitř a kde se zdálo něco špatnýho to přepájel, ale furt to samý. Mám hypotézu, že se tam tím zkratem něco odpálilo. Nevíte náhodou někdo, jestli se dá ten plošňák někde koupit náhradní?
Koupit se náhradní dá, je někoik typů podle toho v jakém modelu je zastavěný. typ si najdeš v tabulce náhradních dílů

http://www.carrera-service.com/fileadmi ... t_2015.pdf

Ty dekodéry vydrží docela dost, zkoušeli jste odpojit i motor a světla?

Ivo
Příspěvky: 4
Registrován: 01 led 2016, 13:18

Re: Digital 132 - Help me, please

#9 Příspěvek od Ivo » 08 úno 2016, 22:21

Ahoj,
dík moc za odpovědi.

Řeším nastavení k drátovým ovladačům. Podle návodu ale tohle auto nastavit nejde.

Náhradní dekodér asi bude řešení, ale ta cena... Když přidám 150 Kč, můžu mít nový celý autíčko...
Světla odpojit nemůžu, jsou to formule bez světel. Co bych zjistil, kdybych odpojil motor? Jak to myslíš?

Dík moc

Ivo

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Digital 132 - Help me, please

#10 Příspěvek od Petr L » 08 úno 2016, 22:39

Pokud po postavení na dráhu řídící jednotka " vyšiluje" tak se brání zkratu, jde o to, najít, kde je chyba. Asi bude nejjednodušší, když mi auto pošleš, já ti ho odzkouším a uvidíme, tohle korespondeční servisování je k ničemu. Pošlu ti SZ

Odpovědět