Digital 132 - Help me, please

Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Ivo » ned led 03, 2016 11:36 pm

Ahoj modeláři,
k Vánocům jsem dětem (no tak dobře, sobě...), koupil Carreru digital. Ale děti už na ní zapracovaly :( , takže když dám jedno z aut na dráhu, dráha pípá, bliká všech pět kontrolek a auto vždy popojede tak o 5 cm, zastaví, půl vteřiny počká, zas popojede a tak pořád dokola. Na ovládání auto nereaguje a když je na dráze, nereaguje ani druhý auto. Když ale to první auto sundám, druhý funguje naprosto v pořádku. Zkoušel jsem na tom mačkat úplně všechny tlačítka a nic se nezměnilo...Nemáte, prosím, někdo zkušenost, co by s tím mohlo být? Napadá mě jenom, že by v tom autě mohlo být něco zkratovaný, ale v digitálním věku to může být něco rafinovanějšího a nerad bych dráhu zlikvidoval.
Dík moc za všechny rady.
Ivo
Ivo
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát led 01, 2016 1:18 pm

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Petr L » pon led 04, 2016 12:13 am

První a nejčastější závadou je zkrat na dráze. Doporučuji překontrolovat vodítko. kartáčky by mohly být nějak pomotané, nebo ohnuté a můžou se spolu dotýkat, nebo jeden z kartáčků může být ohnutý a propojovat obě napájecí kolejnice. Pokud to nepomůže, dej vědět, budeme hledat dál. :-)
Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned pro 15, 2013 10:28 pm
Bydliště: Praha

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Hecis » pon led 11, 2016 7:44 pm

Položil bych takovou záludnku otazku....umite nastavit auta a ovladace?
Hecis
 
Příspěvky: 28
Registrován: ned led 11, 2015 4:50 pm

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Ivo » ned led 24, 2016 10:19 pm

Petr L píše:První a nejčastější závadou je zkrat na dráze. Doporučuji překontrolovat vodítko. kartáčky by mohly být nějak pomotané, nebo ohnuté a můžou se spolu dotýkat, nebo jeden z kartáčků může být ohnutý a propojovat obě napájecí kolejnice. Pokud to nepomůže, dej vědět, budeme hledat dál. :-)


Dík moc za radu. Vyzkoušel jsem, ale to bylo v pořádku. Potom to jeden kamarád rozebral a zdálo se že jeden drátek od kartáčku dovnitř byl zkratovanej na desku plošňáku, tak to spravil a pořád to dělá to samý. Tak ještě kompletně vyčistil plošňák vevnitř a kde se zdálo něco špatnýho to přepájel, ale furt to samý. Mám hypotézu, že se tam tím zkratem něco odpálilo. Nevíte náhodou někdo, jestli se dá ten plošňák někde koupit náhradní?
Ivo
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát led 01, 2016 1:18 pm

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Ivo » ned led 24, 2016 10:24 pm

Hecis píše:Položil bych takovou záludnku otazku....umite nastavit auta a ovladace?


Když jsem dráhu poprvé otevel a sestavil, tak jsem to nějak dokázal. Když to začlo blbnout, taky jsem to zkoušel, ale zdálo se mi, že to nastavování vůbec nereaguje... Jestli víš, jak to opravit mačkáním knoflíků, budeš u mých dětí velmi oblíben (a hlavně u mě:).
Ivo
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát led 01, 2016 1:18 pm

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Petr L » ned led 24, 2016 11:13 pm

Řešíte nastavení aut ke klasickým ovladačům, nebo bezdrátům? Jinak ale doporučuji kouknout na návod je to fakt jednoduché :-)
Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned pro 15, 2013 10:28 pm
Bydliště: Praha

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod milangs1200 » pon led 25, 2016 8:54 am

Na autodráze se mi líbí ta její jednoduchost.
milangs1200
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned zář 07, 2014 5:53 pm

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Petr L » pon led 25, 2016 2:46 pm

Ivo píše:
Petr L píše:První a nejčastější závadou je zkrat na dráze. Doporučuji překontrolovat vodítko. kartáčky by mohly být nějak pomotané, nebo ohnuté a můžou se spolu dotýkat, nebo jeden z kartáčků může být ohnutý a propojovat obě napájecí kolejnice. Pokud to nepomůže, dej vědět, budeme hledat dál. :-)


Dík moc za radu. Vyzkoušel jsem, ale to bylo v pořádku. Potom to jeden kamarád rozebral a zdálo se že jeden drátek od kartáčku dovnitř byl zkratovanej na desku plošňáku, tak to spravil a pořád to dělá to samý. Tak ještě kompletně vyčistil plošňák vevnitř a kde se zdálo něco špatnýho to přepájel, ale furt to samý. Mám hypotézu, že se tam tím zkratem něco odpálilo. Nevíte náhodou někdo, jestli se dá ten plošňák někde koupit náhradní?


Koupit se náhradní dá, je někoik typů podle toho v jakém modelu je zastavěný. typ si najdeš v tabulce náhradních dílů

http://www.carrera-service.com/fileadmi ... t_2015.pdf

Ty dekodéry vydrží docela dost, zkoušeli jste odpojit i motor a světla?
Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned pro 15, 2013 10:28 pm
Bydliště: Praha

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Ivo » pon úno 08, 2016 10:21 pm

Ahoj,
dík moc za odpovědi.

Řeším nastavení k drátovým ovladačům. Podle návodu ale tohle auto nastavit nejde.

Náhradní dekodér asi bude řešení, ale ta cena... Když přidám 150 Kč, můžu mít nový celý autíčko...
Světla odpojit nemůžu, jsou to formule bez světel. Co bych zjistil, kdybych odpojil motor? Jak to myslíš?

Dík moc

Ivo
Ivo
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát led 01, 2016 1:18 pm

Re: Digital 132 - Help me, please

Příspěvekod Petr L » pon úno 08, 2016 10:39 pm

Pokud po postavení na dráhu řídící jednotka " vyšiluje" tak se brání zkratu, jde o to, najít, kde je chyba. Asi bude nejjednodušší, když mi auto pošleš, já ti ho odzkouším a uvidíme, tohle korespondeční servisování je k ničemu. Pošlu ti SZ
Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned pro 15, 2013 10:28 pm
Bydliště: Praha

Další

Zpět na Carrera

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron