Rozšíření Evolution na Digital

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Bastacka
Příspěvky: 253
Registrován: 11 úno 2016, 21:21

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#21 Příspěvek od Bastacka » 17 led 2017, 20:48

Právě že jiné zatàčky zabírají víc místa.

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#22 Příspěvek od Petr L » 17 led 2017, 21:01

"ja mam drahu z rovinek a zatacek 1/60. Tedy nemam 2/30 a kupovat to..se mi za to nechce davat takove penize :-/ a starsi nikde nic. Navic mam i krajnice vnitrni a vnejsi 1/60 tak je me to lito predelavat ma 2/30 :-/ "

No to je sice hezký, ale jak to chceš jinak udělat? tu R2 stejně budeš muset koupit, ale místo řezání R1, řízneš vnitřní půlku R2 a dáš jí k vnějšku R1, takže stejně ti bude vnější krajnice R1 k ničemu a na uřízlou R2 jinou krajnici nedáš. Tak jak to chceš uděla? jediné co ti jinak zbyde dát R2 a R1 k sobě a tu vnější část R2 tam necháš jako krajnici, bude to vypadat blbě, ale nic nebudeš řezat :-)

Hecis
Příspěvky: 28
Registrován: 11 led 2015, 16:50

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#23 Příspěvek od Hecis » 17 led 2017, 21:21

Petr L píše:"ja mam drahu z rovinek a zatacek 1/60. Tedy nemam 2/30 a kupovat to..se mi za to nechce davat takove penize :-/ a starsi nikde nic. Navic mam i krajnice vnitrni a vnejsi 1/60 tak je me to lito predelavat ma 2/30 :-/ "

No to je sice hezký, ale jak to chceš jinak udělat? tu R2 stejně budeš muset koupit, ale místo řezání R1, řízneš vnitřní půlku R2 a dáš jí k vnějšku R1, takže stejně ti bude vnější krajnice R1 k ničemu a na uřízlou R2 jinou krajnici nedáš. Tak jak to chceš uděla? jediné co ti jinak zbyde dát R2 a R1 k sobě a tu vnější část R2 tam necháš jako krajnici, bude to vypadat blbě, ale nic nebudeš řezat :-)
No...lepsi bude koupit 6xR2. S tim ze dam tri a tri...draha tak bude vic do "praveho" uhlu a ja si dost pomuzu s mistem. Ale tim si zas prodlouzim pit stop strasne,kdyz budu chtit vjizdet ze zatacky.Zitra si asi zkusim poskladat neco v tom programu a uvidim. Zas netusim.jestli R1 jako zaklad a na vnejsi strane urizlej R2 bude stejne dlouhej dil.(ale asi ano.) Tedy zda k tomu pripojim vyhybku z pitstopu. Jinak Petre.na R2 jsou taky krajnice ne?

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#24 Příspěvek od Petr L » 17 led 2017, 21:25

To co píšeš, ti nabízím jako řešení v první reakci: R2 s půlkou R1 na vnitřku, ty si ale napsal, že nechceš nic kupovat a krajnic R1 je ti líto, proto jsem napsal, co jsem napsal :-)

Na obrázku to je trochu vidět, je to fotka z řezání dílů, za výhybkou z pitstop je R2 s půlkou R1, rovinka 3 dráhy, pak druhá zatáčka ještě není hotová, za ní zase rovinka 3 dráhy a na druhém konci dráhy zase výhybka z pitstop.
20160824_145444.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Hecis
Příspěvky: 28
Registrován: 11 led 2015, 16:50

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#25 Příspěvek od Hecis » 18 led 2017, 07:36

Super,díky Petře. Nemáš fotku celé dráhy? Jinak počkám až dojde ten pit stop,udělám základ a podle toho nějak namyslím ostatní. Mám to v bytě v obejváku a ten není velkej :D Není to tam stále,ale když už to tam bude :twisted: ať to stojí za to. Krajnice k 2/30 taky jsou,co jsem se díval. Ještě drobnost,když rozříznu rovinku,budou z toho dva díly pro pit stop?Čím to řežete?

Já sem dám odpoledne fotku jak to mám teď,aby byl přehled o místu.

Takhle jsem si to předělal zatím,jen nevím jak s tou jednou zatáčkou
autodr.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#26 Příspěvek od Petr L » 18 led 2017, 10:09

Mám jednu ne moc kvalitní ze stavby
b.jpg
Když rozřízneš rovinku, tak ten díl bude o kousek užší, je to vidět, s tou zatáčkou si musíš pohrát, někde se musí ubrat, nejlepší je si dát rovinky v kuse a zatáčky v kuse a po zemi s tím šoupat a pasovat na sebe, z toho ti vyjde co kde případně říznout atd. Jinak jakékoliv výhybka, nebo pit stop hned za zatáčkou bude zlobit, na autě ve smyku se dostane led mimo led ve dráze a pak výhybka neeaguje. Na to je třeba myslet a dát před výhybku alespoň 1/4 rovinky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Bastacka
Příspěvky: 253
Registrován: 11 úno 2016, 21:21

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#27 Příspěvek od Bastacka » 18 led 2017, 12:30

Jedna fotka ,jak jdou řezat zatáčky.
A všiměte si toho křížení u startu ,to jsem ještě neviděl.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#28 Příspěvek od Petr L » 18 led 2017, 18:15

To křížení vypadá sice efektně, ale reálně to ušetřilo cca 1/4, možná 1/2 délky rovinky, to myslím není zase takový zázrak za to úsilí, protože jsou to pořád dva boxy za sebou. Ještě něco udělat s tou zatáčkou a bude to OK :-)

Hecis
Příspěvky: 28
Registrován: 11 led 2015, 16:50

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#29 Příspěvek od Hecis » 18 led 2017, 19:38

No,tak už 3h skládám v programu a zkouším i doma....zlaté modely :lol: .... Zatím mi z toho vyšlo nejlépe tohle(vzhledem k místu v obejváku)

Levá vrchní část je vedena vedle topení a navíc nechci jen rovinky ;)

Co mě teda vyloženě štve a nechtěl jsem...tak přemostění.. :x
autodrahaforum.jpg
Při prvním pokusu,jak tam dám dvě zatáčky 2/30,tak se prostě nedostanu k tomu,abych dráhu spojil. Navíc potřebuji dlouhou rovinku :-/ jsou to jednoduché počty... 2x vyhýbka..1x PC.. 2x pit..1x startovací světla(budou teprve)
Jakmile bych musel stavět jen ze zatáček 2/30,prostě bych to do obejváku nenarval,máme ho malej a navíc takhle se tam dá fungovat i s dráhou :-D

Tak nevím,co myslíte :?:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Petr L
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 15 pro 2013, 22:28
Bydliště: Praha

Re: Rozšíření Evolution na Digital

#30 Příspěvek od Petr L » 18 led 2017, 19:57

Ono je to těžké, pokud to nepostavíš a neprojedeš, stejně víš prd, jestli je to ono :-)

Odpovědět