Úprava převodů Ites

Moderátor: hydrostar

Odpovědět
Zpráva
Autor
model

Úprava převodů Ites

#1 Příspěvek od model » 23 pro 2025, 12:37

Chci poděkovat Honzovi Švecovi za to, že mi vytočil a poslal středy na in-line převody Ites. Je to už nějaký měsíc ale pořád jsem řešil jak vyvrtat otvor do převodu, aby neházel.
Dokonce jsem si vyrobil suport, ale když nemáte strojařské vybavení, tak to je jak se říká o hubu. Šlo hlavně o přesné uchycení převodu a firma chtěla za vložku něco kolem pětistovky.
No a včera jsem se večer rozhodl a vzal vrtáky 3, 3,2, 3,5, 4, 4,5 mm a v ruční dlaňové vrtačce jsem převody postupně pomalu vystružoval. Potom jsem nasadil střed a ve svěráčku jsem ho nalisoval do převodu
a světe div se, ani jeden převod nehází. Ještě jsem v ruční brusce nožíkem srazil zadní hranu a bylo hotovo. Mám hlavně středy pro osu 2,38 mm, ty zbylé zatím nechám, až si koupím nové převody.
Všem kolegům klidné svátky a hodně zdraví a elánu v Novém roce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jirka B

Re: Úprava převodů Ites

#2 Příspěvek od Jirka B » 23 pro 2025, 18:01

No já právě o nějakém takovém způsobu uvažuji. Chci používat převody na červíky. S narážením mám problém, hlavně to trefit a pak taky při demontáži.Lépe řečeno chci u prcků požívat zadní osu (převod, disky) jen na červíky. Navíc u mě je problém ,že potřebuji ozubené kolo s malým průměrem.No a dělám to doma v kuchyni v rukou. Uvidím, třeba po svátcích něco vymyslím.

Odpovědět